2019-10-20 04:01

Realitatea despre proiectul Spitalului METROPOLITAN. Cum sunt lipsiți BUCUREȘTENII de servicii medicale de calitate, din motive POLITICIANISTE

 |  15:00
Realitatea despre proiectul Spitalului METROPOLITAN. Cum sunt lipsiți BUCUREȘTENII de servicii medicale de calitate, din motive POLITICIANISTE

În condițiile în care locuitorii din București și zonele limitrofe au urgentă nevoie de servicii medicale de calitate, planul Primăriei Capitalei de construire a unui Spital Metropolitan în Sectorul 2, zone Pipera, a fost blocat de consilierii PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) din motive ce țin mai curând de interesul politic, decât de cel al bucureștenilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reaţionat foarte dur, săptămâna trecută, după respingerea proiectului de preluare în administrarea directă a CGMB a unui teren in suprafaţă de 53.473 mp, din Şoseaua Pipera nr. 55, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

"Le mulţumesc consilierilor generali PSD, ALDE şi PMP pentru votul de astăzi şi le transmit tuturor bucureştenilor că s-a dovedit încă o dată care consilieri generali votează fără un alt interes politic sau de altă natură şi doar cu gândul la bucureşteni. (...) PNL, care a influenţat şi USR, astăzi a dat un vot de blam bucureşteanului", a spus Firea, la finalul şedinţei CGMB.

Respingerea acestui proiect ridică mari semne de întrebare privind consilierii care au votat împotrivă, argumentele lor privind, printre altele, faptul că ar fi vorba de o zonă aglomerată, nepotrivită pentru un spital, fiind infirmate de realitate.

2.000 de paturi pentru bolnavi și mii de locuri de muncă

Locaţia aleasă de Primărie este una destul de accesibilă, iar terenul este al RATB, deci nu necesită bani pentru expropiere. Se estimează că noul spital va avea circa 2.000 de paturi, avându-se în vedere înfiinţarea unor secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, cum ar fi cea de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă sau recuperare medicală.Totodată, prin înfiinţarea acestui spital se vor crea multe locuri de muncă, estimările ducând undeva spre câteva mii de joburi.

În dezbaterile din şedinţa CGMB asupra acestui proiect, Primarul general Gabriela Firea a amintit că, în iulie anul trecut, Consiliul Capitalei a adoptat o hotărâre prin care solicita Guvernului transmiterea, din domeniul public al statului şi administrarea SRTV, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB, a terenului situat în şoseaua Pipera nr. 63-65 în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

"Chiar azi dimineaţă am sunat la Secretariatul General al Guvernului, am primit toate informaţiile. Documentul se află pe circuitul de avizare. În acest moment, se mai aşteaptă câteva elemente informative din partea Societăţii Române de Televiziune, deoarece acest teren a fost în administrarea TVR. În scurt timp vom primi şi această suprafaţă de teren. (...) Cu alte cuvinte, vom avea zece hectare în nordul Capitalei, lângă aeroport, lângă autostradă, metrou şi cu toate facilităţile, pe care vom putea să construim într-adevăr un proiect deosebit", a explicat Firea, încercând să obțină susținerea consilierilor.

FIREA: Este doar o bătălie politică, în detrimentul cetăţenilor!”

Într-un final, USR și PNL au votat împotrivă, iar acum liberalii susțin că vor să facă o consultare a bucureștenilor pentru a identifica cea mai potrivită locație pentru spital. Fără a prezenta argumente solide, PNL a respins din oficiu locația avansată de PMB, propunând în schimb două locații alternative, în sectoarele 3 și 6.

În replică, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi solicită liderului PNL, Ludovic Orban, să ia măsuri în legătură cu preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, considerându-l pe acesta vinovat de blocarea înfiinţării Spitalului Metropolitan. „Nu mă aşteptam ca domnul Buşoi să dea ordin consilierilor să nu voteze, că altfel îi dă afară din partid. Fac apel la liderul PNL Ludovic Orban să ia măsuri cu privire la Crisian Buşoi, pentru că el se face vinovat de respingerea acestui proiect”, a declarat Gabriela Firea, duminică, la România TV.

Edilul a precizat că acest lucru îl ştie de la alţi consilieri. Firea a spus că îşi reproşează că nu a fost „mai dură” şi că ar fi trebuit să îi anunţe pe cetăţeni  de aceste zvonuri.

„Problemele din sistemul de sănătate sunt evidente. Acum avem această ocazie, să arătăm că nu avem ipocrizie politică şi că facem ceea ce spunem. Este doar o bătălie politică dusă la absurd în detrimentul cetăţenilor. Este un proiect inovativ şi este păcat că a fost blocat”, a mai spus Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-22Parerea ta...

ANONIM
22 Ian 2018

Arătați ceva bun facut de PNL/ PDL ...PTR CA de naziști de la usr nu avem pretentii ...ei sunt gică contra ....de la.cap până la coada ...zici usr , zici chichirau( anal.ista) sau gociu( tomberon/pet)
HAHALERE
22 Ian 2018

Asta sunt adeptii lui SOROS Niste otrepe nebune si incompetente USR egal uniunea scursurilor rauvoitoare
USR SRI
22 Ian 2018

veti fi votati la pulivara
PSD COMUNISTI IMPUTITI
23 Apr 2018

Se vede ca sunteti comunisti voi cei care tineti cu psd, un psd corupt, plini de hoti si mincinosi.Nu vor decat sa fure cat mai mult.Sa aveti soarta lui Ceausescu.
TRAIASCA PNL SI USR
23 Apr 2018

Bravo baieti, asa trebuie sa faceti.... sa pune-ti pumnul in gura Psdeului
GIGI
23 Apr 2018

Firea sa se duca in apoi in Moldova de unde a venit. Nu stie cu ce se mananca meseria de Primar.
LIBERTATE
23 Apr 2018

In toate consiliile de administrare a companiilor sunt oamenii psd-ului, consilierii psd, alde, si angajatii primariei care sunt psdisti. La sedintele de consiliu nu ai loc de ei, caci scaunele sunt pline de angajatii primariei sau de politia locala in civil. Cat priveste lucrarile care le fac companiile..... au cheltuit banii pe nimic iar acum lucreaza cu UTILAZELE DIN DOTAREA ADMINISTRATIILOR. Deci tot pe spinarea cetatenilor se fura....ce zice-ti doamna FIREA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray