2019-11-19 02:47

 |  10:01

Rebecca Ioana Neagu, multiplă campioană națională la aquathlon, duathlon și triathlon, la doar 12 ani


Poate fi greu de crezut că acest palmares aparţine unei fetiţe de doar 12 ani, însă informația oficială nu lasă nici un dubiu: „Rebecca Ioana Neagu a câștigat mai multe competiții naționale de duatlon (alergare și ciclism) și triatlon (natație, ciclism și alergare), ocupând poziții în Top 10 la concursurile municipale de natație la categoria sa de vârstă”.

Ce își mai poate dori o sportivă atât de completă, la o vârstă atât de fragedă. În acest caz, Rebecca vrea să își continue studiile la un liceu sportiv și să participe la cât mai multe compeţiții naționale și internaționale, pentru că visul ei cel mare este să ajungă la Olimpiada din 2020. „Sportul este un mijloc de a fi sănătos, de a-ți petrece timpul liber într-un mod plăcut, de a te întâlni cu alți oameni. Cred că ar fi bine ca toți părinții să-și dea copiii la sport”, spune micuţa Rebecca.

La trei ani şi jumătate a luat prima dată contact cu înotul, însă nu i-a plăcut şi părinţii au fost nevoiţi să o retragă. Însă, doar doi ani mai târziu, Rebecca a fost înscrisă la un alt club, iar antrenorul Alexandru Toma a ştiut exact cum să ajute o fetiţă de cinci ani să îndrăgească apa. „Se purta foarte frumos cu mine. Nu-mi dădea exerciții grele. Așa că am decis să merg mai departe”, îşi aminteşte Rebecca. În 2012, când avea doar şase ani, a participat la primul ei concurs, la care s-a clasat de trei ori pe locul 2 și o dată pe locul 4. Pentru Rebecca, înotul reprezenta pe atunci mai degrabă o joacă, însă a realizat, foarte repede ce înseamnă competiţia. „Am văzut ce eforturi fac colegii mei mai mari, câte antrenamente sunt necesare pentru a fi pe primele locuri, pentru a te menține acolo”, îşi aminteşte micuţa sportivă. În 2015, cu ambiţie şi multă muncă, Rebecca a devenit multiplă campioană națională la aquathlon, duathlon și triathlon.

Pe lista idolilor săi din natație se află Camelia Potec, Carmen Bunaciu, Katinka Hosszu și Michael Phelps.

Pentru că îi place să înoate, să pedaleze și să alerge, Rebecca a participat și la competiții de duatlon și triatlon, însă recunoaște că înotul este sportul ei preferat.

„Mulţumesc mult familiei mele pentru că mă susține necondiționat în tot ceea ce fac”, spune Rebecca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray