2019-10-23 15:54

 |  12:01

Rebecca Rudolf, copilul-minune al baletului românesc


Rebecca a iubit dintotdeauna dansul. Uneori, mama ei glumeşte şi spune că dansa încă din burtică. Această dragoste pentru muzică şi dans a mers mai departe, firesc, spre balet. La patru ani și-a pus pentru prima dată poantele în picioare și, de atunci, nu le-a mai dat jos. Acum, la 14 ani, Rebecca Rudolf este unul dintre copiii-minune ai baletului românesc, cu zeci de premii câştigate în competiţii la care a smuls ropote de aplauze.

„De la 4 ani studiază dansul, începând prin a frecventa o şcoală privată de balet, iar din clasa a II-a s-a înscris la Liceul de coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti şi a studiat cu doamna profesoară Doina Crăciun. În clasa a V-a a fost acceptată, la acelaşi liceu, la clasa doamnei profesoare Nicoleta Cocea”, ne povesteşte Izabela Rudolf, mama Rebeccăi.

„Majoritatea celor care o vedeau spuneau despre ea că este un copil dotat, dar nu făcea nimeni nimic! Astfel că, la sfârşitul clasei a VI-a, noi, părinţii, am avut o discuţie şi am hotărât să ne implicăm în evoluţia ei ca balerină. Asta după ce Rebecca ne-a asigurat că îşi doreşte să continue pe acest drum!

Primul ei concurs, ca solistă, a fost în România, la Sibiu, unde a şi câştigat prima ei bursă!”, rememorează Izabela Rudolf.

Deşi eforturile financiare erau enorme, părinţii Izabelei au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi chiar au depăşit limite pe care nu le credeau posibile, pentru a o ajută pe micuţa lor balerină.

„Tot în ideea de a consolida pregătirea, am stabilit să meargă pentru o perioadă la Academia de dans Annarella Sanchez din Portugalia. Aici a găsit atenţia pe care şi-o dorea, iar căldura celor din acolo au făcut-o să se deschidă şi să evolueze foarte repede! Rebecca este un copil care a trebuit să se descurce singură la numai 13 ani, când a plecat de acasă în Portugalia. A fost colegă cu cei mai premiaţi copii din lume, astfel că şi Rebecca a trebuit să-şi dovedească valoarea şi, în iarna anului 2017, a participat la cel mai important concurs de burse din lume, Youth America Grand Prix, la Paris şi la Barcelona”, povestește mama Rebbecăi.

În cadrul acestui concurs, YAGP, Rebecca a fost singurul copil care nu a concurat cu un solo, în schimb a primit toate bursele la şcolile de balet din Europa:  Opera din Paris, Royal Opera din Londra etc.

Ulterior, a participat cu solo “Aurora” la semi-finala de la Barcelona, în decembrie 2017, unde a câştigat locul I la balet clasic la categoria ei de vârstă şi a primit bursa de 4 ani a Royal Opera din Londra.

Finala acestui concurs s-a desfăşurat la New York, în aprilie 2018, şi Rebecca s-a calificat în Top 20 cele mai bune balerine din lume şi a fost invitată să danseze în faţa a 4.000 de spectatori în faimosul Lincoln Center din Manhattan.

„După lungi discuţii şi cântăriri, am ales să meargă, din toamna acestui an, la École de danse de l'Opéra national de Paris, unde a și început cursurile. De la fiecare workshop, de la fiecare concurs şi de la fiecare profesor, a învăţat câte ceva! Fiecare a pus o cărămidă la evoluţia ei şi îşi doreşte foarte mult să ajungă o balerină de top!”, spune mama Rebeccăi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray