2019-10-19 20:57

RECOMANDĂRILE salvamontiştilor pentru miile de TURIŞTI aflaţi la MUNTE. Există în continuare RISC de avalanşă

 |  10:21
RECOMANDĂRILE salvamontiştilor pentru miile de TURIŞTI aflaţi la MUNTE. Există în continuare RISC de avalanşă

Aproximativ 400 de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină în minivacanţa de 1 Mai, când mii de turişti au ales calea muntelui. În această perioadă se recomandă ”atenţie şi responsabilitate”. În ciuda faptului că sezonul de schi s-a încheiat oficial, în zonele cu zăpadă există în continuare risc de avalanşă, ba chiar în această perioadă pericolul fiind chiar mai mare.

”Suntem înaintea unei minivacanţe, în care mulţi dintre dumneavoastră veţi merge pe munte. Vremea este frumoasă, au început drumeţiile, căţăratul, turele cu bicicleta, zborul şi toate celelalte activităţi care ne sunt dragi vara pe munte, dar recomandăm atenţie şi responsabilitate tuturor, întrucât, chiar în condiţiile încheierii sezonului de schi, în ultima săptămână ne-am confruntat cu peste 50 de intervenţii pe munte”, transmite Salvamont România.

”Atâta timp cât este zăpadă pe munte nu suntem feriţi de avalanşe. Avalanşele care se produc în această perioadă, «avalanşele de primăvară», nu mai pot fi estimate de meteorologi sau salvamontişti, ele fiind declanşate în urma insabilităţii stratului de zăpadă datorita temperaturilor ridicate şi stratului de alunecare format de către apa rezultată din topirea zăpezii”, mai spun salvamontiştii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray