2020-02-28 21:24

REDUCERI la plata anticipată a IMPOZITELOR locale

 |  20:19
REDUCERI la plata anticipată a IMPOZITELOR locale

Reducerea pentru plata anticipată, până la 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de contribuabilii bucureşteni pentru întregul an va fi de 10% din 2020, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General. De asemenea, biletele pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti se vor scumpi.

Propunerile sunt prevăzute într-un proiect supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei, care modifică Hotărârea de Consiliu General nr. 244/2019 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti.

Începând cu anul 2020, bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%, potrivit proiectului de hotărâre.

De asemenea, în cazul Muzeului Naţional al Literaturii Române şi al Muzeului Municipiului Bucureşti, inclusiv pentru vizitarea caselor memoriale, cuantumul taxei este de 10 lei pentru adulţi; 5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari; gratuit pentru copii mai mici de şapte ani şi pentru persoane cu handicap. Până în prezent, tarifele practicate de către cele două instituţii, atât pentru vizitarea muzeelor, cât şi a caselor memoriale erau cuprinse între 2-6 lei.

Totodată, în proiect se propune o taxă de eliberare aviz amplasament în valoare de 870 de lei. Taxa pentru eliberarea unui aviz în cazul unei reţele mai mici de 2 km va fi de 935 lei, iar pentru o reţea mai mare de 2 km va fi de 1.555 lei.

În prezent, taxa pentru aviz traseu are o valoare de 53 lei/aviz.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că sistemul de semaforizare din Capitală este compus din 457 intersecţii semaforizate, dintre care 216 sunt integrate în sistemul de Management al Traficului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-26Parerea ta...

ĂȘTIA, DE LA TAXE ȘI IMPOZI
26 Oct 2019

De ce l-ați ratat/iertat pe fostul Avocat al diavolului...CIORBEA, OM ÎNSEMNAT ȘI NE-PLĂTITOR DE 10 ANI A TAXELOR ȘI IMPOZITELOR...NU VĂ E RUȘINE?
FLORIN BUNEA
27 Oct 2019

tara de hoti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine