2019-08-18 11:56

REFERENDUM: Mitropolitul Banatului spune că a votat pentru a-şi cinsti părinţii

 |  16:57
REFERENDUM: Mitropolitul Banatului spune că a votat pentru a-şi cinsti părinţii

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, s-a prezentat, duminică, la secţia de votare, dar nu înainte de a-i îndemna pe enoriaşi să participe la referendum, la finalul slujbei oficiate la Catedrala Mitropolitană. El a spus că a mers la vot pentru a-şi cinsti părinţii.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a oficiat, duminică, serviciul religios de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, iar la finalul slujbei le-a spus celor prezenţi să meargă la referendum.

"Vă îndemn să mergeţi spre circumscripţiile de votare să arătăm că vrem să rămânem şi noi şi urmaşii noştri aici până la a doua venire a Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. Suntem chemaţi să dăm mărturie despre Dumnezeu. Nimeni nu ne va tăia capul, ci doar vom putea rămâne cu capul în sus privind spre cer sau vom putea ieşi din acest eveniment cu capul plecat, constatând că nu toţi fraţii noştri români sunt şi îşi asumă responsabilitatea de a-l mărturisi pe Dumnezeu în faţa oamenilor. De aceea vă îndemn, cei care nu aţi trecut ieri pe la acele circumscripţii, ne-am făcut acum datoria slăvindu-l pe Dumnezeu şi acum să mergem să ne facem datoria şi de cetăţeni, pentru că, fără familie, o ţară se pustieşte. Şi să ne rugăm la Dumnezeu ca neamul nostru să nu dispară niciodată de aici de pe pământ, pentru că suntem printre puţinele popoare din Europa care nu am venit de undeva, ci din neamul traco-dacilor. De milenii suntem aici", le-a spus enoriaşilor, în Catedrala Mitropolitană, IPS Ioan Selejan.

La finalul liturghiei, mitropolitul Banatului a plecat pe jos la secţia de votare de la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara, pentru a-şi exprima votul. La intrarea în secţia de votare, el i-a oferit un buchet de flori preşedintei secţiei de votare şi le-a urat tuturor membrilor "multă sănătate".

"Eu sunt călugăr, nu am familie şi totuşi am venit să susţin acest proiect de ţară, am venit să îmi susţin părinţii. De aceea, astăzi nu numai pe părinţii mei îi cinstesc, ci pe toţi părinţii şi pe toate familiile de români care în decursul istoriei au dat oamenii de cinste aici în ţara de la poalele Carpaţilor, România noastră", a declarat IPS Ioan Selejan, la ieşirea de la vot, potrivit News.ro.

foto: News.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-07Parerea ta...

AI BELITO BELINI
07 Oct 2018

VA-TI INCUSCRIT CU TILHARUL DE DRAGNEA . SOCRASUL ESTE POPA IN BUCURESTI . NASUL LUI FISU , ARE FURTURI SI DOSARE GRELE . LA PUSCARIE CU TOTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray