2020-01-27 23:23

Referendumul NU ESTE VALID - 20,41 % prezenţă la vot la închiderea urnelor

 |  22:50
Referendumul NU ESTE VALID - 20,41 % prezenţă la vot la închiderea urnelor

Prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei este de 20,41 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.731.704 la ora 21.00, atunci când s-au închis urnele, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”.

UPDATE - Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au închis

Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583  de votanţi, în condiţiile în care numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care au putut vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Prezenta la vot era de 18,87 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.450.189 la ora 19.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Un număr de 111.457 de persoane au votat până duminică la ora 19.00 în secţiile din străinătate, cele mai multe în Italia (25.297), Spania (17.200), Marea Britanie (16.596), Germania(9.772).

Întrebarea la care au fost chemaţi să răspundă alegătorii a fost: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Primii care au votat au fost românii din Auckland, unde scrutinul a început vineri la ora 21:00 (ora României), iar ultimii vor fi cei de pe Coasta de Vest a SUA şi din Canada, unde votul se va încheia luni, la ora 7:00 (ora României).

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”.

Rezultatele centralizate la nivel naţional de către Biroul Electoral Central, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot şi numărul voturilor nule, se înaintează, cu paza militară, la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la încheierea centralizării, scrie News.ro.

Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirma rezultatele acestuia.

Legea de revizuire a Constituţiei intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului.Curtea Constituţională publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-07Parerea ta...

NEGRO
08 Oct 2018

Mesajul cetatenilor Romaniei este clar. Bizonii PSD au o agenda diferita de cea a celor pe care-i considera supusii lor. Acolo unde minciuna si hotia devin institutii de stat, (CCR politizata, Parlamentul confiscat de interlopi, Guvernul acefal pus la dispozitia dicatorului) cei care gandesc societatea in care vor sa traiasca le dau replica dura. Nu pot erdoganiza sau putiniza Romania, pentru ca aici predomina valorile europene. Acum isi dau si ei seama ca in Tara noastra nu exista mujici primitivi care pot accepta orice dogma zisa traditionala a intorcerii catre grotele inceputurilor de civilizatie, nici habotnici intoleranti care arunca cu piatra in orice idee de nou si de adevarate valori contemporane. Le readucem aminte acelor bizoni ca Romania are nevoie de infrastructura abandonata atat de rusinos de mafia ce doreste doar fraudarea banului public, de fonduri europene de care se feresc ca de Necuratul, de crearea conditiilor pentru munca si prosperitate. Cu ce se ocupa bizonii? Un nou imprumut pentru parastasuri electorale, noi cai de a ne amaneta viitorul, pentru ca pot! Problema e : pana cand?
RAID
08 Oct 2018

romanii au demonstrat ca sunt oameni normali si ca infractorul dragnea cu parlamentarii mutanti cu tv si ziarele slugile grupului de crima organizata psd alde este ignorat si nu mai reprezinta decat mafia.in codul civil scrie clar de femeie si barbat asa ca era inutil aceste referendum.intrebarea nu continea nici un cuvant de familie era o capcana a gruparii criminale psd alde.dragnea a intins o capcana romanilor si romanii i-au dat peste bot acestui infractor periculos.pacat ca au cazut in murdaria acestui psihopat bor cei care au initiat strangerea de semnaturi, orban si pnl care face tot mai des jocul lui dragnea si al psd alde.orban a gresit ca se ratoia ca proasta in targ ca sa ce bai nesimtitule fara program si cu pdl isti scosi in fata?nu tie rusine sa faci jocurile psd alde?de ce trebuie sa iasa sute de mii de oameni pe strada sa fie gazati de criminalii de jandarmi cand voi opozitia trebuie sa muriti cu ei de gat pentru aberatiile pe care le fac.oamenii au demostrat ca nu -i mai vor aceasta haita de infractori psd alde condusi de dragnea .parlamentul infractorilor este compromis definitiv .o gasca de paraziti care trebuie distrusa.
UN ROMAN NECAJIT
08 Oct 2018

Nu are legatura cu Dragnea. Am fost un popor crestin. Am rezistat vremurilor datorita credintei in Dumnezeu. Acum ...fara comentarii...Trebuia sa ne gandim si la copiii nostrii. Pacat mare pacat...Vom vedea .
ALBO
08 Oct 2018

Atat ii duce capul pe unii. Ca a fost referendumul lui Dragnea. Societatea asta nu se face bine.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine