2020-08-09 11:30

Decizia regelui Mihai în cazul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv

 |  13:08
Decizia regelui Mihai în cazul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv

Casa Regală a anunţat, luni, că regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Decizia regelui vine după ce Oprescu a fost arestat preventiv, pentru fapte de corupţie.

Sursa citată a precizat, într-un comunicat de presă, că Regele Mihai a decis, luni, retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, lui Sorin Mircea Oprescu.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în noaptea de duminică spre luni, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Edilul fusese reţinut de procurorii DNA după ce ar fi primit mită 25.000 de euro.

Avocatul Victor Mocanu a declarat, la scurt timp de la emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Sorin Oprescu, că acesta nici nu a luat şi nici nu a cerut mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA.

„Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore", a precizat avocatul lui Sorin Oprescu,. Acesta a ţinut să sublinieze că primarul Capitalei nu a fost prins în flagrant.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-07

In legatura cu acest articol...

ANI verifică averea lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. DNA cere arestarea pentru cinci persoane

Prima REACŢIE a lui Victor Ponta după ARESTAREA lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. Un om de afaceri, REŢINUT

Dosarul lui Sorin Oprescu. Directorul economic al Primăriei, REŢINUT

Primarul Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru luare de mită
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
07 Sep 2015

HA HA...SI ASTA NU E SINGURUL "MERITOS SI VIRTUOS"...CATE MEDALII AU FOST DATE LA ESCROCI...DAR ERAU DIN CATEGORIA ESCROCILOR "KUSHER"...CARE FURA PENTRU MARELE 666LYCURICI666...LA FEL CA UDREA-COCOS....MARE MINUNE SA NU FIE SI EI PLINI DE MEDALII..."REGINA" DE LA PLESHKOI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz