2019-12-05 16:32

Regimul executării pedepselor, modificat printr-o iniţiativă legislativă

 |  13:44
Regimul executării pedepselor, modificat printr-o iniţiativă legislativă

Comisia Juridică a Senatului a avizat o iniţiativă legislativă care modifică regimul executării pedepselor. Potrivit proiectului, vizitele la locul detenţiei a copiilor de până la 14 ani se pot desfăşura fără dispozitiv de separare.

"A fost o iniţiativă a unui coleg deputat, care prevede modificări la regimul privind executarea pedepselor şi se referă la persoane condamnate care au copii minori, de până la 14 ani. Comisia în unanimitate a dat un aviz favorabil acestei iniţiative, în sensul în care, cu respectarea unor condiţii care sunt stabilite de penitenciar, cu nişte excepţii în cazul în care persoana respectivă prezintă un pericol public sau are altfel de probleme, persoanele condamnate să poată intra în contact, în timpul vizitelor cu copii lor minori şi să poată beneficia cu prioritate de învoirile legale, dacă îndeplinesc celelalte condiţii pentru aceste „premieri”, să le spunem aşa", a declarat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, senatorul PNL Cătălin Boboc, potrivit Mediafax.

Liberalul a mai spus că iniţiativa legislativă "a vizat nu atât persoana celui condamnat la o pedeapsă cu închisoarea", ci protecţia minorului în vârstă de până la 14 ani. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray