2020-04-06 21:55

Registrul Auto Român, campanie împotriva eliminării ilegale a sistemelor de reducere a emisiilor poluante

 |  11:50
Registrul Auto Român, campanie împotriva eliminării ilegale a sistemelor de reducere a emisiilor poluante

Registrul Auto Român (RAR) atrage atenția asupra ilegalității anulării - atât din soft, cât și faptic - sistemelor de reducere a emisiilor poluante (Filtru Particule, EGR, Adblue).

Potrivit instituției, este în plină desfășurare o campanie proactivă de identificare și înlăturare a ofertelor privind practica ilegală de eliminare a sistemelor de reducere a emisiilor poluante, activități prin care se influențează parametrii constructivi, funcționali și de calitate ai vehiculelor rutiere, față de reglementările legale referitoare la condițiile tehnice privind admiterea și menținerea în circulație. Până în prezent, în urma campaniei au fost identificate și eliminate de pe platformele online peste 300 de anunțuri, iar alte 400 au fost blocate la publicare.

Registrul Auto Român, în colaborare cu principalii jucători de pe piața serviciilor de intermediere vânzări online din România, impugn, astfel, măsuri corective pentru prevenirea și stoparea promovării activităților de acest fel.

RAR avertizează că modificarea sistemelor de control al emisiilor de NOx, săvârșită de producătorul autovehiculului, de operatorii economici care desfășoară activități de reparații, de reglare, de modificări constructive sau de reconstrucție a vehiculelor rutiere ori de conducătorul autovehiculului, poate fi asimilată cu infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor informatice!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine