2020-02-18 20:36

Reglementări UE: Persoana decedată trebuie ţinută maximum o oră în casă

 |  11:12
Reglementări UE: Persoana decedată trebuie ţinută maximum o oră în casă

Noile reglementări UE prevăd că familia are obligaţia să depună persoana decedată la casa mortuară după numai o oră de la momentul decesului. Cu toate că în amrile oraşe această practică funcţionează de ani buni, unii oameni acuză că nu li se permite să respecte tradiţiile.

De asemenea, nu doar prestatorii serviciilor funerare au o serie de obligaţii, ci şi rudele decedaţilor. Noile norme ale UE, pe care şi România trebuie să le respecte, sunt foarte drastice şi prevăd faptul că mortul nu mai poate fi ţinut şi jelit în casă decât maximum o oră, în niciun caz trei zile, cum este tradiţia la români, potrivit romaniatv.net.

Adrian Pavlov, director coordonator în cadrul Direcţiei de Control în Sănătate Publică Constanţa, a precizat, că la nivelul instituţiei nu au fost recomandate până în prezent asemenea norme.

În ceea ce priveşte amenzile, neexistând reglementări clare, acestea nu pot fi aplicate. Totuşi, există anumite obligaţii există, care se referă la aparţinătorii persoanelor care mor din cauza unor boli transmisibile. Aceştia trebuie să depună decedatul numai în sicrie din plumb, prevăzute cu o fereastră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-01Parerea ta...

IOSIF
04 Aug 2014

NU NTELEG DE UNDE VINE ACEASTA PROPUNERE.MA GANDESC CA TOATE PAROHIILE SI MICILE BISERICI DE CARTIER NU AU POSIBILITATEA DE A MENTINE O TEMPERATURA CONSTANTA IN ACEA CAMERA MORTUARA.MAI GANDITIVA LA ACEI PREOTI CARE VA PUTEA BENEFICIA FINANCIAR DE ACEI OAMENI AMARATI.DE CE NU SE FIXEAZA O TAXA PE ZILE DE SEDERE LA CASa mortuara,RAMANE LA MANA ESCROCILOR DIN CONSILIUL BISERICI ,SAU AL PREOTILOR?CE FACEM CU MAREA MAJORITATE CARE NUS PERMIT MINIMUL TRAI DE EXISTENTA?
AI DREPTATE, IOSIF!
04 Aug 2014

La cat se moare in Romania, cred ca neindestulator spatiu prevazut din partea Bisericilor parohiale; ul alt punct ar fi capela cimitirului unde urmeaza sa fie dus mortul/a; si-acolo, alti bani, alta distractie!
MAI E UN ASPECT!
04 Aug 2014

in functie de CINE-TI moare, poti sa-l suporti doar 1h, sau trei zile!
TITI (MORT)
10 Aug 2014

SI DUPE O ORĂ, PUTEȚI SA-L REZEMAȚI DĂ POARTĂ, CU VEDERE LA MARE SAU LA MUNTE;”IE ADLIBITUM”. (”REAȚI A DRACULU DĂ TALENTAȚI!”)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine