2020-07-10 10:38

Regulă nouă de intrare în Grecia începând cu 1 iulie

 |  13:04
Regulă nouă de intrare în Grecia începând cu 1 iulie

Turiştii care vor să meargă să-şi petrecă în Grecia concediul, începând cu 1 iulie, vor trebui să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară. Ulterior vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuşi unui test de depistare a coronavirusului la sosire, scrie Agerpres.

Guvernul de la Atena a pus capăt în week-end procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiştilor. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena şi Salonic.

Grecia a demarat o campanie furibundă destinată relansării turismului, sector responsabil pentru un sfert din PIB, în ideea de a-i linişti pe potenţialii vizitatori cât şi pe grecii care se tem de o relansare a pandemiei odată cu revenirea turiştilor. Astfel, guvernul elen a introdus un nou protocol, care cere turiştilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în ţară, care conţine datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz