2019-11-20 20:05

Remus Pricopie, despre rezultate bacalaureat: Diferenţa de promovabilitate între mediul rural şi urban, îngrijorătoare

 |  07:42
Remus Pricopie, despre rezultate bacalaureat: Diferenţa de promovabilitate între mediul rural şi urban, îngrijorătoare

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, duminică seara, că una dintre prioritățile sale este reducerea diferențelor dintre nivelul promovabilității la bacalaureat al elevilor din mediul rural și cel al elevilor din mediul urban. Ministrul consideră că diferența de 20 de procente între nivelul promovabilității în mediul rural şi mediul urban este una îngrijorătoare.

Ministerul Educaţiei va folosi astfel, o parte dintre fondurile structurale puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Acestea vor fi folosite atât pentru pregătirea elevilor, absolvenți ai ciclului liceal, care nu au promovat examenul de bacalaureat cât și pentru aceia care nu au finalizat cursurile liceale și au nevoie de de pregătire suplimentară.

„Trebuie să ne uităm în special asupra diferențelor dintre tinerii din mediul rural și cei din cel urban. Viața pentru cei din mediul rural nu e ușoară, iar procentele de promovare au diferențe chiar și de 20%. Vom folosi fonduri pentru a regla această diferență. Aceste fonduri structurale vor fi folosite și pentru cei care nu au promovat bacul și pentru cei care sunt încă în liceu. Avem jumate de miliard neutilizat", a precizat ministrul Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre salariile profesorilor și despre posibilitatea majorării acestora.

„Un profesor are nevoie de bani pentru cărți, pentru a participa la conferințe și mult mai multe lucruri. Vom încerca să direcționăm o parte dintre acești bani (banii proveniți din atragerea fondurilor structurale n.r.) pentru a oferi profesorilor un cadru cât mai bun pentru desfășurarea activităților", a susținut ministrul Remus Pricopie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray