2020-02-28 20:25

“Repetiție” pentru Evaluarea Națională. Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea în perioada 23-25 februarie

 |  18:42
“Repetiție” pentru Evaluarea Națională. Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea în perioada 23-25 februarie

Începând de luni și până miercuri, elevii clasei a VIII-a susţin simularea Evaluării Naţionale, prima probă fiind la Limba română, urmată de Matematică şi Limba maternă.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între elevi sau cu persoane din exterior.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Adevăratul test, în iunie

În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca şi cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Anul trecut, doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică.

Cea mai mare pondere a elevilor care au obţinut medii peste 5 a fost înregistrată în municipiul Bucureşti - 64,21 la sută, urmat de judeţul Brăila - 60,42 la sută şi judeţul Cluj - 59,18 la sută. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi - 34,18 la sută, Caraş-Severin - 36,28 la sută şi Tulcea - 37,95 la sută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-22Parerea ta...

GOE
23 Feb 2015

"Rezultatele" simularilor ? ZERO la eficienta , ZECE la pierdere de timp si resurse !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine