2020-02-21 15:12

Replica RATB

 |  17:27
Replica RATB

Faţă de articolul “Unde se duce banul public. Casa de odihnă a RATB” apărut săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al regiei de transport public ne-a acuzat că nu am cerut un punct de vedere faţă de cele afirmate. Articolul a avut scopul de a demonstra ce activităţi se desfăşoară la RATB din banii publici, care nu au legătură cu funcţionarea mijloacelor de transport în comun. Noi am evidenţiat câte persoane sunt plătite din bani publici, conform organigramei.

“Precizăm că în interiorul RATB, în rândul angajaţilor, nu există nicio stare de nelinişte sau agitaţie referitoare la transformarea Regiei în societate comercială, aceştia cunoscând drepturile pe care le au şi conţinutul contractului colectiv de muncă în vigoare. Referitor la inventarierea patrimoniului, precizăm că RATB a efectuat inventarierea bunurilor, conform prevederilor legale, la sfârşitul anului 2015 şi a transmis Primăriei Municipiului Bucureşti  “Inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public al Municipiului Bucureşti aflate în administrarea Regiei (terenuri şi construcţii)” încă din luna martie 2016”, spune în comunicat Constantin Tobescu. Precizăm că acestea trebuie afişate şi actualizate permanent pe site-ul RATB. Faţă de presiunile pe care le face conducerea asupra salariaţilor, aveţi dovada în articolul de astăzi.

“În ceea ce priveşte cheltuielile aferente desfăşurării activităţii la anumite entităţi organizatorice din cadrul Regiei, în totalul cheltuielilor RATB, pe 6 luni din anul 2016, ponderea acestora se înscrie, în medie, în valoarea de 0,08%. Astfel 0,005% - la Asociaţia Sportivă,  0,006% - Casa de Odihnă, 0,12% - la Cantină şi Bufete de incintă – 0,20% la Centrul de Sănătate (acestea fiind exclusiv cheltuieli de natură socială, prevăzute de lege)”, se spune în comunicat. Dacă era o societate pe profit, nu ar fi fost nimic de comentat, dar aceste cheltuieli încarcă nota de plată a bucureştenilor.

“Referitor la Casa de odihnă din Predeal, precizăm că, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, RATB pune la dispoziţie spaţii de cazare şi recreere salariaţilor Regiei, fără discriminare”, afirmă Tobescu. Afirmaţia nu este susţinută de dovezi. Noi ştim că şi funcţionari ai Primăriei Capitalei stau cazaţi la vila din Predeal fără să plătească. Potrivit declaraţiilor, salariaţii obişnuiţi au acces la vilă numai în extrasezon. Unii aşteaptă de câţiva ani să le fie aprobată cererea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-07Parerea ta...

AUTOR
08 Aug 2016

Tovarășul Tobescu, PCR EXISTA ÎN CHINA ȘI MAI NOU LA RATB. MINȚI MINȚI ȘI IAR MINȚI. SITUAȚIA ANGAJAȚILOR RATB MAI ALES A ȘOFERILOR ESTE FOARTE GREA ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE CONDIȚIILE DE MUNCĂ SAU ÎNGREUNAT IAR CONDUCEREA RATB SE FACE CA NU VEDE SAU NU II INTERESEAZĂ. NE FACEM GRIJI CE SE VA ÎNTÂMPLA DUPĂ TRANSFORMAREA RATB ÎN SC.NE FACEM GRIJI PE CA TU TOBESCULE MINȚI RAU DE TOT AȘA CUM MINTEAI ȘI ANUL TRECUT ÎN MULTE RINDURI CA AUTOBUZELE VOR IEȘI ÎN TRASEU ÎN DOUA SAU TREI LUNI SAU NICIODATĂ PE TRASEU.CONDUCEREA RATB NU MAI ARE CREDIBILITATE.
DANA
09 Aug 2016

Sa vina odata privatizarea.
SALARIAT RATB
13 Aug 2016

Domnu Tobescu dumneata si tot serviciu de presa al RATB, format din 50 de fosti ziaristi ratati, din care il mentionez pe Liviu Vulpe, sunteti niste mercenari.Cine va da banu e stapanul vostru.Mintiti asa cum respirati.Nimic din replica voastra nu e adevarat.Multe fapte vor iesi la iveala.Hotiile voastre nu pot fi tinute ascunse.Sunteti prea lacomi.
DROMADERUL
23 Aug 2016

Tobescule, iar mananci r....t??? Fiind lider STB ai putea sa alegi sa fii corect, dar esti varza, ca de obicei!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine