2019-10-17 14:04

Responsabilitate sindicală: minerii de la Lupeni au suspendat protestul, ca să nu sufere oamenii de frig

 |  11:04
Responsabilitate sindicală: minerii de la Lupeni au suspendat protestul, ca să nu sufere oamenii de frig

Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni au decis, luni dimineața, să suspende acțiunile de protest declanșate în urmă cu o săptămână, conștienți de faptul că termocentralele au nevoie de cărbune pentru a produce mai mult curent electric, în condițiile în care consumul de energie a crescut pe fondul răcirii vremii, informează Agerpres.

„Minerii de la Lupeni au decis suspendarea protestului având în vedere situația prin care Comandamentul de Iarnă a solicitat pornirea celui de-al doilea cazan la grupul energetic 3 de la termocentrala Mintia și o iminentă punere în funcțiune a grupul 5”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele executiv al Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean.

În schimb, liderii Sindicatului „Muntele” se vor întâlni, în această după amiază, cu președintele Consiliului de Administrație al CEH, Bogdan Stănescu, la sediul CEH din Petroșani. Minerii de la Lupeni solicită ca administrația CEH să renunțe la măsura prin care săptămâna de lucru s-a redus la patru zile pentru personalul auxiliar și TESA, respectarea prevederilor din contractul colectiv de muncă, asigurarea de materiale pentru lucrul în subteran și demiterea conducerii executive a companiei.

Pe de altă parte, Vasile Păduraru și Dorin Vezure, liderii sindicali de la Mina Lonea și Preparația Coroiești, au intrat în cea de-a șasea zi de grevă a foamei, cei doi aflându-se în sediul CEH din Petroșani. Ei refuză orice suport medical.

Conducerea CEH a criticat dur protestul, susținând că acesta „a periclitat grav” siguranța aprovizionării ritmice cu cărbune a termocentralelor și chiar funcționarea acestora, în contextul în care Dispeceratul Energetic Național poate solicita complexului energetic realizarea serviciilor tehnologice de sistem.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray