2020-08-10 03:05

Restructurarea administraţiei sectorului 1 n-a adus nici o economie. Chiliman a transferat sarcinile ADP către firmele PNL, pe bani grei

 |  18:08
Restructurarea administraţiei sectorului 1 n-a adus nici o economie. Chiliman a transferat sarcinile ADP către firmele PNL, pe bani grei

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti îl acuză pe Emil Boccă i-a obligat să restructureze ADP, ei fiind obligaţi, astfel, să externalizezeserviciile de administrare a domeniul public. Practic, sub acest pretext, ediliiau încheiat contracte cu numeroase firme particulare ce au preluat sarcinile AdministraţieiDomeniului Public. Sindicatele avertizează că aceasta este o mare oportunitatepentru firmele şefilor de partid de a “înghiţi” bani publici.

Primarii membri ai partidelor de Opoziţie au găsit alibiul perfect pentru a atribui contracte de zeci de mii delei firmelor “de casă”. După disponibilizările din administraţie, edilii susţincă sunt nevoiţi să apeleze la firme particulare care să se ocupe de îngrijireadomeniului public. În Capitală, spre exemplu, Primăria Sectorului 1, condusă deliberalul Andrei Chiliman, a încheiat contracte cu numeroase firme particularecare asigură servicii care, în mod normal, erau prestate de AdministraţiaDomeniului Public (ADP). “Am încheiat contracte cu mai multe firme care seocupă de îngrijirea domeniului public. ADP de sector nu mai face faţă, are doar100 de oameni. A fost redus numărul angajaţilor de la ADP pentru că aşa a vrutGuvernul Boc. Firmele prestează serviciile care, în mod normal, erau realizatede ADP. Au fost externalizate aceste servicii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, AlexandruIchim.

De pildă, pentru îngrijirea spaţiului verde, Primăria Sectorului1 a încheiat un contract pe cinci ani cu firma Ecohorticultura.

Dacă Primăria Sectorului 1 susţine că este obligată săîncheie tot mai multe contracte cu firme particulare, cea din sectorul 3 selaudă că a redus contractul de salubrizare cu firma lui Silviu Prigoană. “Fiecare administrează banii aşa cum ştie. Noi am reduscontractul lui Prigoană cu 200 miliarde de lei vechi. ADP Sector 3 funcţioneazădin 1999 ca firmă particulară, la care Primăria are peste 90% din acţiuni. ADPîşi desfăşoară toate activităţile ca şi înainte”, ne-a declarat viceprimarul sectorului 3, Ion Victor Tărtăcuţă.

Primăria Sectorului 2 a redus şi ea numărul angajaţilorde la ADP, dar reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu au fostnevoiţi să încheie contracte cu firme particulare. “A fost redus numărul angajaţilor de la ADP, conform ordonanţeide urgenţă a Guvernului. Totuşi, ADP îşi desfăşoară toate activităţile. Ei seocupă şi de îngrijirea spaţiului verde. Noi avem şi sere proprii în carecultivăm materialul dendrologic”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, AnatolAlbu.

Primăria Sectorului 5 este singura administraţiebucureşteană care a mărit numărul angajaţilor de la ADP, în plină criză. ADP Sector5 se ocupă şi de serviciul de salubrizare, care are însă grave lacune.

Firmele de partid, favorizate

Sindicatele avertizează că firmele care au câştigatcontracte cu primăriile ar putea aparţine liderilor de partid. “În primul rând, eu cred că în spatele acestor firme suntreprezentanţi importanţi ai clasei politice. Nu orice firmă poate dobândiastfel de contracte. Clar nu facem nici o economie prin remanierile depersonal, dacă atribuim contracte de trei ori mai scumpe firmelor private.Degeaba se scuză primarii, banii tot de la Guvern îi primesc şi pentruachitarea acestor contracte. Ar trebui verificat modul în care primăriilecheltuiesc banii de la bugetul de stat şi câte administraţii locale şi-auplătit datoriile la stat”, ne-a declaratpreşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu. Larândul său, preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu, este convins că primariidin partidele de Opoziţie nu au de ce să fie nemulţumiţi. “Este doar un alibi. Nimeni nu te obligă să încheicontracte cu firmele particulare. Nu câştigi un astfel de contract decât dacăfirma ta prestează pentru un primar din acelaşi partid ca şi tine”, ne-a spus Popescu.

Vicepreşedintele “Cartel Alfa”, Petru Dandea, susţineînsă că primarii sunt acoperiţi, numărul redus al angajaţilor neputând acoperitoate serviciile ce ţin de administraţiile locale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

TEODOR
09 Noi 2010

Lipsa unei legi pentru Bucuresti,va face ca situatii de acest gen,cu bani publici care curg catre firme de partid,sa se perpetueze!Nimeni,in afara de Oprescu nu vrea schimbarea acestei stari de lucruri!Ce le pasa domnilor din CGPMB de legalitate,cand e vorba de bani multi!De aceea l-au boicotat sistematic pe Oprescu,si s-au opus organizarii de licitatii de catre Primaria Generala!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz