2019-08-25 00:03

Reţeta specialiştilor: miel cu plante aromatice

 |  21:01
Reţeta specialiştilor: miel cu plante aromatice

Valentina Grigore

Unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sărbătoare este cu siguranţă friptura de miel. De aceea, pentru Paştele de anul acesta cunoscătorii propun o reţetă cu miel savuroasă şi apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceaţa Bonne Maman şi câteva plante aromatice.

Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350 g fiecare)

• 3 linguri de Dulceaţă de 4 fructe Bonne Maman

• 9 felii de şuncă de Parma

• câte 3 crenguţe proaspete de rozmarin şi thimian

• 3 linguriţe sos balsamic

• 2 căţei de usturoi, tăiat fin

• 3 linguriţe de ulei de măsline

• 150 ml supă de pui sau de legume

• 225 g roşii cherry

Mod de preparare (pentru 6 porţii)

Ungeţi fileurile de miel cu 1 linguriţă de dulceaţă. Înveliţi fiecare file în 3 felii de şuncă de Parma. Aşezaţi pe fiecare file o crenguţă de rozmarin şi una de thimian şi legaţi din loc în loc ca să nu se desfacă. Amestecaţi restul de dulceaţă cu sos balsamic, usturoi şi 2 linguri ulei de măsline. Puneţi fileurile de miel într-un bol şi acoperiţi cu marinată. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider peste noapte.

Preîncălziţi cuptorul la 2200 C. Scoateţi carnea din marinată (păstraţi restul de marinată pentru mai târziu). Încălziţi uleiul rămas într-o tavă pe plită şi prăjiţi rapid fileurile pe toate părţile. Adăugaţi 50 ml de supă în tavă şi transferaţi în cuptorul preîncălzit aprox 12 min. Scoateţi mielul din cuptor, înveliţi-l în folie şi lăsaţi-l să se odihnească. Puneţi tava înapoi pe plită şi adăugaţi roşiile, marinata rămasă şi restul de supă. Aduceţi la fierbere şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min până se îngroaşă şi devine siropoasă. Îndepărtaţi folia de pe fileuri şi serviţi mielul cu sosul cald.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray