2020-03-30 14:20

REVOLTĂTOR: un urs lovit de mașină, în Harghita, lăsat de autorități ÎN AGONIE 12 ore pe șosea

 |  13:13
REVOLTĂTOR: un urs lovit de mașină, în Harghita, lăsat de autorități ÎN AGONIE 12 ore pe șosea

Un urs a fost lovit, sambata seara, de un autoturism in care se aflau trei persoane, la iesirea din localitatea Praid, judetul Harghita. Desi au fost notificate de accident si ca starea animalului este una grava, autoritatile l-au lasat asa toata noaptea.

Cu membrele fracturate, dimineata ursul s-a tarat pe sosea iar la aceasta ora politia si jandarmii sunt prezente la fata locului pentru a redirectiona traficul. Flancat de masini de politie si jandarmi, animalul a fost lasat in continuare in agonie si "se asteapta o decizie in ceea ce priveste situatia animalului grav ranit", potrivit Agerpres.

Chestionat la B1 Tv de modul in care au actionat autoritatile in cazul ursului in suferinta, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, Gheorghe Filip, a sustinut ca toate institutiile au colaborat, dar ca se asteapta acum ca "autoritatile cu atributii sa intervina".

"Asteptam ca la fata locului sa vina... mi-e dificil sa spun... ca daca se constata categoric ca animulul nu mai are nicio sansa sa supravietuiasca macar sa i se curme suferinta", a spus Filip.

Jurnalistii de la televiziunea citata l-au contactat apoi si pe prefectul judetului Harghita, Jean Andrei, iar acesta a spus ca animalul nu mai poate fi salvat si se asteapta de la Bucuresti autorizatia ca el sa fie ucis.

"Suntem capacitati, toate fortele sunt la fata locului, asteptam sa tranchilizam animalul sa eliberam carosabilul. Asteptam de la Bucuresti autorizatia.

Animalul s-a tarat acum dimineata sa traverseze soseaua, traficul e dirijat fara probleme. Nu poate sa fie slavat pentru ca are leziuni foarte grave. Informatia a venit destul de tarziu si noi de azi noapte am luat masuri ca sa nu fie si alte incidente", a spus prefectul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine