2020-02-28 23:59

Rezultatele finale ale Concursului pentru directori de școli

 |  22:23
Rezultatele finale ale Concursului pentru directori de școli

Ministerul Educatiei a anuntat miercuri seara rezultatele finale (dupa solutionarea contestatiilor) ale concursului pentru posturile de directori si directori adjuncti din toate scolile din sistemul de invatamant preuniversitar de stat.

Potrivit datelor centralizate de minister, rata de ocupare a posturilor de conducere din scoli este de 63,26% pentru posturile de directori, ceea ce inseamna 4.066 de posturi ocupate din 6.427 de posturi scoase la concurs. Dintre posturile ocupate prin concurs, 3.513 de posturi vor fi ocupate de cadre didactice care anterior concursului au detinut aceasta pozitie in aceeasi scoala. Pentru posturile ramase vacante, vor fi numiti directori prin detasare, pana la organizarea unui nou concurs. Numirile trebuie facute pana cel tarziu la finalul anului scolar 2016-2017.In total, 5.405 candidati au promovat concursul national de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct. Pentru posturile de directori adjuncti, rata de ocupare este de 53,84% - 1.339 de posturi ocupate din 2.487 de posturi scoase la concurs.Dintre cele 4.066 de posturi de director ocupate prin concurs:

3.513 de posturi vor fi ocupate de cadre didactice care anterior concursului au detinut aceasta pozitie in aceeasi scoala; 32 de posturi vor reveni unor profesori care anterior au detinut functia de director in alta scoala; 124 de posturi vor reveni unor cadre didactice care au ocupat anterior functia de director adjunct in aceeasi scoala; 5 posturi vor fi ocupate de persoane care anterior au indeplinit functia de director adjunct in alta scoala. 307 posturi vor fi ocupate de profesori din aceeasi scoala care nu au mai ocupat functii de director/director adjunct; 85 de posturi vor reveni unor cadre didactice fara functii de conducere in prealabil, dar provin din alta scoala.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine