2019-12-15 17:12

Rinichii şi ficatul unei adolescente aflată în moarte cerebrală, prelevate de mai multe echipe de medici

 |  08:29
Rinichii şi ficatul unei adolescente aflată în moarte cerebrală, prelevate de mai multe echipe de medici

Mai multe echipe de medici vor preleva rinichii şi ficatul unei adolescente în vârstă de 16 ani, aflată în moarte cerebrală, după ce a fost lovită cu maşina de un şofer care a fugit de la locul accidentului. Bărbatul se află în prezent este în arest la domiciliu.

Potriivt directorului Spitalului judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, mai multe echipe de medici care urmează să sosească la Timişoara din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca vor preleva, în noaptea de luni spre marţi, ficatul şi rinichii unei tinere de 16 ani lovită cu maşina de un şofer.

”S-a discutat cu familia, este de acord cu prelevarea de organe. Se pot salva rinichii şi ficatul. Vor veni medici de la Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. Prelevarea se va face în această noapte" (n.r. - în noaptea de luni spre marţi), a precizat Marius Craina, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au afirmat că, în noaptea de joi spre vineri, în comuna Cenad, din judeţul Timiş, tânăra de 16 ani Dora Târziu se întorcea acasă, împreună cu prietenele sale, când la un moment dat un şofer în vârstă de 22 de ani a intrat în plin în fete.

Dora Târziu a fost grav rănită, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde a intrat în comă.

Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, abandonându-şi maşina. El a fost prins la scurt timp de către poliţişti şi reţinut, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

În cursul zilei de sâmbătă, magistraţii Judecătoriei Sânnicolau Mare au decis ca şoferul să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray