2020-06-02 06:12

România, în prag de infringement pentru aerul poluat

 |  16:35
România, în prag de infringement pentru aerul poluat

Comisia Europeană a trimis o scrisoare Guvernului României, prin care-i acordă patru luni pentru rezolvarea deficienţelor cu privire la calitatea aerului, constatate de Executivul comunitar.

Această hotărâre reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement împotriva României. Comisia Europeană este în alertă din cauza depășirii limitelor de dioxid de azot în Brașov, București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Dacă ţara nu rezolvă problemele privind poluarea aerului, Comisia Europeană poate decide să trimită un aviz motivat. „Comisia Europeană cere României să respecte cerinţele Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului înconjurător, un aer mai curat pentru Europa şi o evaluare fiabilă, şi să informeze opinia publică şi să raporteze în privinţa gravităţii poluării aerului. În special, România nu a reuşit să respecte limitele maxime admise de dioxid de azot în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, şi nu a luat măsurile adecvate pentru a păstra cât mai scurte posibile perioadele în care s-au înregistrat depăşiri, precizează Executivul comunitar. De asemenea, Comisia Europeană caută să clarifice monitorizarea adecvată a concentraţiilor de dioxid de azot în Bucureşti. Concentraţiile ridicate de dioxid de azot pun în pericol sănătatea oamenilor”, preciza CE săptămâna trecută.

Anterior, pe data de 30 aprilie 2020, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a publicat Hotărârea privind condamnarea României pentru nerespectarea Directivei 2008/50/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa. Documentul se referă la depăşiri ale limitelor maxime admise pentru PM10, în Bucureşti, în perioada 2007-2016, dar şi la problemele pe care le înregistrează ţara noastră în procesul de combatere a poluării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

CETATEAN
19 Mai 2020

Groapa de gunoi de la Sintesti , Rosu Chiajna si Popesti Leordeni , cind se inchid ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine