2019-10-23 15:48

România, lovită de ploi, vijelii şi FRIG accentuat. Când se strică VREMEA

 |  21:27
România, lovită de ploi, vijelii şi FRIG accentuat. Când se strică VREMEA

Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap şi în următoarele zile. Un nou val de precipitaţii este aşteptat începând cu seara zilei de duminică, potrivit realitatea.net.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme răcoroasă, în mare parte din ţară, cu cer variabil. Unele înnorări, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, pe spaţii restrânse la munte, în centru şi în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Potrivit ANM, până pe 10 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, local mai ridicate în nord-vest, centru şi est. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul şi sud-vestul ţării şi se va încadra în general în limitele normale ale perioadei în restul teritoriului. Excepţie pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitaţiile să fie deficitare.În săptămâna 10 – 17 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în nord-vest şi pe litoral. Precipitaţiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului local în nordul şi nord-estul ţării şi excedentare, cel mai probabil, în regiunile sud - sud-vestice. În perioada 17 – 24 septembrie 2018, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatological săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului. În ultima săptămână din septembrie, valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologice sau pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray