2020-07-14 07:59

România poate scăpa aproape de sută la sută la sfârșitul lui MAI?

 |  16:16
România poate scăpa aproape de sută la sută la sfârșitul lui MAI?

Cercetători de la Universitatea de Tehnlogie și Design din Singapore au realizat un model statistic de evoluție a pandemiei COVID-19 la nivel global. Modelul a fost generat folosindu-se Inteligența Artificială. Deja este binecunoscut încă de la începutul lunii mai acest model, doar că nu i s-a acordat cine știe ce atenție.

Poate pentru că cei care l-au efectuat au menționat că este vorba de un proiect de cercetare independent, care nu implică nicio agenție de stat sau vreo altă entitate guvernamentală, o companie privată sau un partid politic. „Conținutul studiului este strict pentru scopuri educaționale și de cercetare și poate conține erori”, au punctat oamenii de știință din Singapore. Studiul, intitulat „Când se va sfârși COVID- 19”, a fost realizat de „Data Science and AI Design Innovation” din cadrul universității. Datele sunt valabile pentru 26 aprilie.

În august, total

Potrivit predicțiilor, dacă actualele tendințe de evoluție a epidemiei COVID- 19 se mențin în România, în data de 29 mai epidemia va fi eradicată în proporție de 97%.

Pentru data de 14 iunie procentul este de 99%, iar abia pe 25 august virusul va fi eliminat în proporție de 100%. În cazul României, dar și a multor altor țări, studiul menționează nu s-a reușit emiterea unui model statistic cu un grad ridicat de relevanță, din cauza calității reduse a datelor sau a modului în care au putut fi integrate în modelul folosit de cercetătorii singaporezi.

Și altfel

Există şi altfel de previziuni, potrivit cărora noul coronavirus va rămâne în societate încă 18-24 luni. „Acest lucru nu se va opri până când nu infectează 60% - 70% dintre oameni", a declarat pentru CNN Mike Osterholm, care conduce Centrul pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase (CIDRAP) de la Universitatea din Minnesota. Epidemiologul Harvard School of Public Health Marc Lipsitch, Dr. Kristine Moore şi istoricul John Barry au avertizat că, fiind vorba de un virus nou, nimeni nu are imunitate.

„Lungimea pandemiei va fi probabil de 18 până la 24 de luni, deoarece imunitatea efectivă se dezvoltă treptat în populaţia umană”, au scris ei, potrivit CNN. Potrivit oamenilor de ştiinţă, „infecţiile de tip pandemic nu au tendinţa de a muri în timpul verii, la fel ca gripa sezonieră. Covid-19 este cel mai comparabil cu o tulpină pandemică de gripă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz