2020-07-14 08:08

Românii aflați în carantină, izolare sau autoizolare vor primi pachete cu alimente și produse de igienă

 |  15:46
Românii aflați în carantină, izolare sau autoizolare vor primi pachete cu alimente și produse de igienă

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă pentru implementarea unui mecanism de distribuire de pachete cu produse de igienă şi alimentare către persoanele aflate în prezent într-o situaţie de vulnerabilitate.

"Pachetele cu produse de igienă şi alimentare achiziţionate de către Ministerul Fondurilor Europene în calitate de beneficiar al POAD pot fi livrate către persoanele plasate în carantină, în izolare şi autoizolare în această perioadă urmare a instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ca urmare a implementării măsurilor dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Totodată, în cazul în care mai rămân pachete nedistribuite se va proceda la distribuirea acestora către alte categorii vulnerabile, respectiv persoane vârstnice instituţionalizate în centre de îngrijire şi asistenţă şi copii instituţionalizaţi în centrele de plasament aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a judeţelor care înregistrează aceste stocuri", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Conform documentului, fiecare UAT, în funcţie de situaţia existentă, va identifica soluţii pentru distribuirea tuturor pachetelor cu produse de igienă şi alimente pentru aceste persoane.

"Predarea pachetelor de igienă se va face pe bază de procese verbale de predare cu ajutorul reprezentanţilor autorităţilor locale disponibile, care vor asigura atât sprijin prin personalul disponibil din subordine, cât şi sprijin logistic. Procesele verbale de predare vor fi centralizate la nivelul fiecărei Instituţii a Prefectului, iar o copie a acestora va fi înaintată electronic către MFE", se precizează în nota de fundamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz