2019-07-17 07:52

Românii iau lecţii despre reprogramarea celulară de la un laureat al Premiului Nobel

 |  17:37
Românii iau lecţii despre reprogramarea celulară de la un laureat al Premiului Nobel

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) au urmărit îndeaproape întâlnirea anuală a Societăţii Internaţionale de Cercetări în Domeniul Celulelor Stem.

Temele principale ale acestui congres au fost reprogramarea celulară, domeniul în care doctorul Shinya Yamanaka, actualul preşedinte al Societăţii, laureat anul trecut cu Premiul Nobel pentru Medicină, şi-a dovedit expertiza; cele mai recente rezultate ale studiilor în domeniul celulelor stem; cum trebuie procedat pentru a creşte şansele de reuşită ale transplantului; celulele stem pluripotente folosite în caz de boli cardiovasculare; diferenţierea celulelor stem embrionare; mecanisme de regenerare.

“Rezultatele cercetărilor dovedesc, de fiecare dată, că există din ce în ce mai multe avantaje în recoltarea de celule stem. Invităm şi autorităţile locale şi europene să ia notă de ele", a declarat Tudor Panu, preşedintele ARBACS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Congres PSD live, pe statut…offline Congresul extraordinar al PSD, de la sfârșitul săptămânii trecute, prin care a fost aleasă tripleta de conducere Dăncilă-Teodorovici-Fifor, demonstrează încă o dată că regulile sunt făcute doar pentru a fi încălcate
05 Iul 2019

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray