2020-06-02 15:15

Românii mănâncă mai puţină carne şi mezeluri. Consumul, mai mic cu un sfert

 |  08:19
Românii mănâncă mai puţină carne şi mezeluri. Consumul, mai mic cu un sfert

În ultimii cinci ani, consumul de carne de porc şi mezeluri a scăzut cu un sfert, susţin producătorii. După ce ani în şir românii făceau exces de aceste produse alimentare, ei au decis să renunţe la cantitate, în favoarea calităţii.

Legumele au înlocuit o parte din preparatele din carne care se regăseau în meniul românilor. Unul dintre motivele pentru care românii au decis să consume mai puţină carne îl reprezintă preţul tot mai mare al produselor.

 „Au devenit și mai selectivi, având grijă la eticheta produsului, la specificații, la valoarea nutrițională”, a precizat Ştefan Pădure, director executiv Asociaţia Română a Cărnii.

 „Am renunțat la toate felurile de carne pentru că nu mă simt bine după ce le mănânc. Le-am înlocuit cu foarte multe brânzeturi și lactate”, a afirmat o persoană intervievată de reporterii Digi24.

De asemenea, nutriţioniştii atrag atenţia că produsele din carne devin nocive dacă sunt consumate în cantităţi mari.

„Având multă proteină, se pierde mult calciu din oase. Toate produsele animale nu sunt sănătoase, dar sunt gustoase foc, nu ne putem abține, acum e vară, e bine să mâncăm multe fructe și legume”, a precizat Virgiliu Stroescu, nutriţionist.

Potrivit statisticilor, un român mănâncă, în medie, 64 de kilograme de carne, faţă de 85, cât consumă un locuitor al UE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-29Parerea ta...

DUMNEZEU (GICU)
29 Iul 2014

S-AU MAI DEȘTEPTAT ȘI ROMĂNII. PE DE O PARTE O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ E AIA CU CÎT MAI PUȚINĂ CARNE, IARĂ PE ALTĂ PARTE, LE-O TRAG ÎN FREZĂ SECĂTURILORCRIMINAE: PRODUCĂTORII DE MEZELURI ȘI CĂRNURI OTRĂVITE. FELICITĂRI, ROMĂNILOR!
ASA E, MAI GICULE!
30 Iul 2014

s-au prinsera si rumanii ca-s prostiti: plateau ca prostii, doar MARCA! Continutul - plin cu apa, cu sare, aditivi, potentiatori de aroma si 'carne' - canci!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine