2020-08-12 12:53

Românii petrec Crăciunul în Laponia şi Revelionul în Dubai

 |  21:01
Românii petrec Crăciunul în Laponia şi Revelionul în Dubai

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru perioada Crăciunului sunt Laponia, Viena şi Roma, recunoscute pentru târgurile de Crăciun şi evenimentele tematice, în timp ce revelionul perfect pentru turistul român este la soare, în destinaţii ca Dubai şi Istanbul.

Potrivit datelor Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenţii de turism 100% online din România, bugetul mediu alocat anul acesta de turistul român pentru un Crăciun în afaraţării se ridică la circa 800 euro de persoană, similar cu cel de anul trecut, iar top 3 cele mai bine vândute pachete de Crăciun sunt cele pentru Laponia, Viena şi Roma.

Chiar dacă este cea mai scumpă destinaţie, Laponia, în Finlanda, este şi cea mai bine vândută pe Paravion.ro, cu preţuri începând de la circa 1.700 euro pentru un pachet complet cu 4 nopţi de cazare la hotel de patru stele, 4 cine festive, 3 prânzuri, excursii tematice în fiecare zi,  bilete de avion şi taxe de transport incluse.

Preţurile pentru un Crăciun în Viena, Austria, încep de la 210 euro, preţ care include, printre altele, 3 nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cină de Crăciun şi bilet la concertul extraordinar de Crăciun al Wiener Hofburg Orchester. „Românilor le place să călătorească şi observăm de la an la an că încep să înlocuiască destinaţiile clasice de Crăciun, din ţară, cu pachete avantajoase în destinaţii internaţionale, faimoase pentru târguri, pârtii de schi şi alte evenimente tematice de iarnă. Iar dacă de Crăciun le place zăpada, de revelion se îndreaptă spre destinaţii exotice, însorite, precum Dubai sau Istanbul”, declară Remus Vişan, managing director al companiei.

Potrivit acestuia, cele mai bine vândute destinaţii pentru revelionul 2015 sunt pachetele în Dubai şi Istanbul, urmate de Nisipurile de Aur şi Bansko (Bulgaria) şi de o destinaţie internă, Tuşnad. În ceea ce priveşte bugetul mediu de revelion alocat anul acesta de turistul român, acesta se ridică la aproximativ 600 euro de persoană, pentru un pachet ce include transport, cazare, masă şi diverse circuite. Cele mai scumpe pachete pentru revelionul 2015 pe site-ul online, dar şi cele mai bine vândute, sunt cele din Dubai, care încep de la 1.000 euro de persoană pentru 7 nopţi la patru stele şi pot urca până la peste 3.000 euro de persoană pentru 7 nopţi la cinci stele, taxe de transport, masă şi circuite incluse.

Petreceri cu familia

Potrivit unui alt studiu realizat de Mednet Marketing Research Center, dintre cei care vor sta de Revelion în ţară, 68,8% vor petrece alături de familie, prieteni în propriile locuinţe sau ale prietenilor, 13,3% vor merge la un restaurant/club, în timp ce 13,2% vor petrece într-o staţiune montană/balneară din România. În ceea ce priveşte categoria „călătoriile/excursiile organizate în perioada Sărbătorilor de iarnă”, se înregistrează o creştere a numărului orăşenilor care vor pleca în concediu, dar o scădere a sumei medii alocate, de la 1.524,47 lei în 2013 la 1.149,31 lei în 2014. O altă categorie de cheltuieli prilejuită de Sărbătorile de iarnă este cea a „ieşirilor în oraş/la restaurant”. Pentru aceasta, persoanele intervievate intenţionează să aloce, în medie, aproximativ aceeaşi sumă ca anul trecut (372,87 lei).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz