2020-03-28 18:04

Românii se tem de cartea de indentitate cu cip. Cred că vine apocalipsa. Cei care nu au, adio călătorii în străinătate

 |  11:41
Românii se tem de cartea de indentitate cu cip. Cred că vine apocalipsa. Cei care nu au, adio călătorii în străinătate

Noua carte electronică de identitate a încins spiritele la dezbaterea publică organizată de Ministerul de Interne. Mulți au contestat cipul din document, care îi sperie din diferite motive: se simt urmăriți de autorități sau le amintește de Apocalipsă. Așa că discuțiile care trebuiau să dureze o oră au ținut...opt.

Avocat, participant: Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie.

Sala de la ministerul de Interne unde a fost organizată dezbaterea publică despre noua carte de identitate a fost neîncăpătoare: reprezentanți de la 40 de asociații neguvernamentale și o mulțime de curioși au vrut să își spună părerea. Cei mai mulți au contestat proiectul.

Lucreția Plăcintă, participant: Actuala lege ne propune să alegem între douărele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru căîntruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor.

Lucreția Plăcintă s-a învoit de la serviciu special ca să își poată expune temerile în fața oficialilor.

Lucreția Plăcintă, participant: Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Dvs aveți opțiunea unui document de identititate simplu.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Cine nu vrea documentul cu cip primește varianta simplă, care nu poate fi folosită însă la ieșirea din țară. Nu toată lumea va face modificarea însă, ci doar cei ale căror acte expiră. 

Cărțile electronice de identitate vor îngloba cardul de sănătate și vor permite interacționarea cu administrația publică fără să mai stăm la cozi la ghișee, promite ministrul de Interne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

TEAMA POLITICIENILOR
22 Ian 2020

Românii NU se tem de cartea de identitate cu cip. Cartea de identitate este: Recunoașterea reciprocă a identificării și autentificării electronice sunt esențiale pentru ca asistența medicală transfrontalieră pentru cetățenii europeni să devină o realitate. Când oamenii călătoresc în scopul realizării unui tratament, datele lor medicale trebuie să fie accesibile în țara în care se realizează tratamentul. Acest lucru necesită un cadru de identificare electronică solid, sigur și fiabil.
COMISARUL PARAIPAN
22 Ian 2020

cipul din buletin si/sau de pe cardurile bancare se pot citi prin proximitate datorita functiilor ascunse ale telefonului mobil.Adica cine-ti urmareste telefonul poate sa stie tot ce ai in buzunare,carduri,documente etcetera.tot asa sunt controlate-provocate si accidentele de masina prin GPS deoarece toate masinile au comanda la distanta electronica Bine ati venit in epoca moderna condusa de criminalii comunisti ai lui Iliescu
FLORIN BUNEA
22 Ian 2020

PARAIPAN, baiatule, mai invata.
MâNTUIREA
22 Ian 2020

Paraipan, fa-ti un control medical.
BUNEA șI ALțI ”DășTEPțI
22 Ian 2020

Se vede de la o poștă cât sunteți de cre(ș)tini! Știți ce înseamnă Sex/Sexe/Sex în latinește? 666 dășteptilor, ”credincioșilor!” Buhuhuuuuu! Băgați-vă cipul ȘI sub piele dacă vreți, cine vă oprește? Numai nu mai mâncați rahat!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine