2020-05-31 20:49

Românii sunt foarte activi sexual, deşi spun că sexul nu este important pentru ei

 |  18:01
Românii sunt foarte activi sexual, deşi spun că sexul nu este important pentru ei

Românii sunt foarte activi sexual, deşi sexul nu estefoarte important pentru ei, potrivit unui studio recent realizat. Potrivitrezultatelor, 58% dintre bărbaţi şi 64% dintre femeile incluse în eşantionulreprezentantiv nu sunt foarte satisfăcuţi de viaţa lor sexuală. Studiulevidenţiază faptul că atitudinea faţă de viaţă este mai bună în cazulpersoanelor cu o viaţă sexuală de calitate.

Rezultatelestudiului indică, de asemenea, faptul că actul sexual este unul dintre cele maiimportante aspecte ale vieţii atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, şi astaîn pofida faptului că doar 50% dintre aceştia sunt satisfăcuţi de viaţa lorsexuală.

În topul celornouă ţări incluse în studiu, România ocupă locul fruntaş la capitolul frecvenţaactelor sexuale înregistrate în ultima lună. Potrivit studiului, bărbaţiiromâni au avut 12,4 contacte sexuale în ultima lună, în timp ce slovacii,cehii, israelienii şi turcii sub 10. Şi pentru femeile din România frecvenţaactului sexual este ridicată, plasându-se pe locul al doilea (10,9 contacte înultima lună), după rusoaice (12,7). Românii sunt însă pe penultimul loc în cepriveşte importanţa pe care o acordă sexului în viaţa lor, doar 60% dintrebărbaţi şi 46% dintre femei considerând că este foarte important pentru ei.Primul loc este ocupat de bărbaţii din Polonia (76%), urmaţi de israelieni(75%), turci (71%), slovaci (67%), unguri (66%), ruşi (65%), ucraineni (63%) şicehi (59%). Raportul se schimbă în cazul femeilor, turcoaicele considerând căactul sexual constituie o prioritate pentru viaţă (54%), urmate de israelience(50%), poloneze şi românce (46%).

Un alt aspectimportant vizează percepţia actului sexual de către persoanele de peste 60 deani. Studiul arată că actul sexual este foarte important pentru bărbaţii dinUngaria (cu 9,3 contacte sexuale în ultima lună), urmaţi de cei din Polonia (cu8,7 contacte pe lună) şi din România (cu 8,3). La femeile de peste 60 de ani,potrivit rezultatelor studiului, locul întâi este ocupat rusoaice (cu 11,9contacte în ultima lună), urmate de poloneze (7,8), slovace (6,5), cehoaice(6,7) şi românce (6,2). Cele mai puţin interesate de activitatea sexuală laaceastă vârstă sunt femeile din Israel şi cele din Turcia, conform rezultatelorstudiului.

ProfesorulPetrişor Geavlete, şef de clinică la Spitalul "Sfântul Ioan" dinBucureşti, a subliniat faptul că problema privind sănătatea sexuală este foarteimportantă, dar, din păcate, din cauza slabei educaţii a populaţiei, areticenţei oamenilor şi a discreţiei medicilor, o problemă de mare importanţăeste aproape ignorată. "În România nu există un studiu amplu al sănătăţiisexuale şi implicit al disfuncţiei erectile. Aceasta este o problemă importantăde sănătate, având o prevalenţă între 10 şi 15% pe o paletă largă de vârstă,respectiv între 18 şi 80 de ani. Studiul lansat în premieră la Malagareprezintă un punct de referinţă pentru ceea ce avem nevoie în viitor, întrucâtdisfuncţia erectilă reprezintă o problemă de sănătate la nivel naţional, iar oproblemă de acest fel poate trăda alte suferinţe mult mai grave, respectiv celecardiace sau diabetul. Este important de ştiu că disfuncţia erectilă apare 90%din cazuri la bărbaţii care fumează, care au deja boli cardiace, diabet,hipercolesterolemie şi obezitate", a precizat profesorul Geavlete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine