2020-08-10 19:34

Românii trădaţi de politicieni îl roagă pe Sfântul Mina să le vină de hac

 |  17:35
Românii trădaţi de politicieni îl roagă pe Sfântul Mina să le vină de hac

În fiecare an, în ajunul zilei de 11noiembrie, când creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Mina, mii decredincioşipoposesc cu smerenie la Biserica Sf. Mina din Bucureşti. Rugăciunile celor careau pierdut procese, bani, case ori au fost înşelaţi de rude şi prieteni îşigăsesc alinare şi chiar rezolvare. Pe lângă nevoile curente din orizontulimediat al celor aflaţi la ananghie, unii dintre participanţii la pelerinajspun că au venit să se roage Sfântului Mina, pentru că au fost înşelaţi depoliticieni.

"O să mă rog pentru guvernanţi,să le vină gândul ăl bun"

SăndicaOală are o pensie de 820 de lei şi e bolnavă de diabet zaharat. A venit să seroage pentru sănătatea ei şi a celor dragi, dar şi pentru ca vremurile mai bunesă se întoarcă. Trage după ea o paporniţă de rafie din care scoate o bucată depâine. Muşcă din ea, flămândă: "Înainte de criza asta mă descurcam, maică.Acum, mi-au tăiat din pensie, s-a scumpit întreţinerea, vai de zilele mele, maisunt şi bolnavă-coaptă. O să mă rog pentru guvernanţi, să le vină gândul ăl bunşi să ne lase în pace, să nu ne mai taie ceva".

Un domn cu pălărie verde şi ochii roşii de nesomn emult mai revoltat decât tanti Săndica şi pune degetul pe rană, chiar în poartabisericii: "Din cauza politicienilor lucrurile merg prost în ţara asta. Euam venit să dau un acatist pentru soţia mea care e bolnavă de cancer şi stă fărămedicamente din cauza unor oameni incompetenţi. În paralel, să ştiţi că mă rogla Sfântul Mina, să le vină de hac celor care şi-au bătut joc de poporul ăsta.Şi sper ca el să mă ierte şi să nu se supere pe mine".

Sf. Mina l-a ajutat pe un bătrânsă-şi recupereze câinele pierdut

Bucureştenii scriu acatiste pecare le plătesc din puţinii bani pe care-i au. Pe lângă sănătate, spor în casăşi în mariaj, românii credincioşi îl roagă pe Sfântul Mina să-i ajute la bancade unde au luat credit sau la serviciu, ca să nu fie disponiblizaţi. MarianFlorea are 82 de ani şi e convins că ocrotitorul celor păgubiţi se va îndura deromâni: “Eu vin şi mă rog mereu la Sf. Mina, locuiesc aproape. Să ştiţi că mi-aajutat de fiecare dată. Ultima oară cineva îmi furase căţelul, am un Pekinez lacare ţin ca la copilul meu. Şi nu ştiu, ori a fugit şi s-a rătăcit ori mi l-afurat careva. Vă spun drept, cu mâna pe inimă, a patra zi mi l-a adus cineva,un tânăr, mi-a spus că l-a găsit. M-am bucurat enorm, e cel mai bun tovarăş almeu! Sf. Mina m-a ajutat!".

SfântulMina este cunoscut ca ocrotitor al celor păgubiţi, dar şi al hoţilor, pe careîncearcă să-i îndrepte pe calea cea bună. În tradiţia populară, ziua mai poartăşi numele de „Sărbătoarea Tâlharilor”. Pe vremuri, chiar şi pungaşii respectauaceastă dată. Unii dintre ei, mai cu frică de cele sfinte, puneau sume mici debani în buzunarele celor de la care, în mod normal, furau tot restul anului.Sperau ca Sf. Mina să-i ierte. Acum însă, tâlharii uită de tradiţie şi preferăsă "ciordească" din genţile şi portofele oamenilor, chiar de ziuaorcotitorului lor.

Mina a trăit în timpul împărăţiei luiDiocleţian şi a lui Maximian. Mucenicul, de o frumuseţe rară, era ostaş înceata tribunului Firmilian, pe vremea când trupele acestuia se găseau înCotianul Frigiei, stăpânit de dregătorul Arghirisc. Aceşti împăraţi păgâniporunciseră ca acei care nu se vor închina zeilor să fie chinuiţi şi săprimească pedeapsa cu moartea. Toţi creştinii erau obligaţi să se roage laidoli. Mina s-a opus şi şi-a lepădat haina ostăşească refugiindu-se în pustiu,în munţi, preferând să trăiască în pădure, cu fiarele, decât în mijlocul unuipopor care nu-l recunoaşte pe Dumnezeu. Ani de buni şi-a curăţat sufletul înpost şi rugăciune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz