2020-01-26 00:43

Rovana Plumb: Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85% din venitul mediu al mamei

 |  08:53
Rovana Plumb: Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85% din venitul mediu al mamei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, că indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea reveni la valoarea de 85% din venitul mediu salarial al mamei. În ceea ce priveşte alocaţia de stat pentru copii, ministrul a afirmat că aceasta va rămâne la acelaşi nivel de 42 lei.

Rovana Plumb a precizat că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la valoarea de 85% din câştigul mediu salarial al părintelui, dar nu se ştie de când.

Fiind întrebată dacă ia în calcul şi o majorare a pensiei sociale, de la 350 la 380 de lei, Rovana Plumb a spus că se doreşte acest lucru, dar se analizează posibilităţile financiare.

"Acestea reprezintă un obiectiv de lucru în momentul de faţă, astfel încât să le mărim, pentru că 350 de lei este un cuantum foarte mic şi nu se poate trăi. Dar este vorba de o discuţie pe o plajă mai largă, pentru că avem peste două milioane de pensionari care au pensia sub 700 de lei”,a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului este în prezent de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni, fără însă a depăşi 3.400 de lei.

Această sumă este în cazul celor care optează pentru un concendiu de un an de creşterea copilului. Pentru mamele care stau acasă doi ani suma este de 1.200 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine