2019-10-21 13:29

S-a APROBAT! Referendumul se va desfășura timp de două zile!

 |  19:32
S-a APROBAT! Referendumul se va desfășura timp de două zile!

Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței extraordinare de Guvern de marți.

„Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei  în Constituția României, referendumul se va organiza timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018. Referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii. Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum”, a spus Dăncilă. Curtea Constituţională a României a decis luni că legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile Legii fundamentale privitoare la revizuire. Legea privind referendumul pentru familie a fost adoptată marţea trecută în plenul Senatului. Potrivit articolului 23 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, în termen de 5 zile de la adoptarea legii de revizuire a Constituţiei, Instanţa constituţională se pronunţă, din oficiu, asupra acesteia, prevederile art. 20 şi 21 aplicându-se în mod corespunzător. Iniţiativa cetăţenească, pentru care era necesară susţinerea a cel puţin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori "pentru" şi 13 "contra" (USR). Şapte senatori s-au abţinut (de la PNL şi UDMR). Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-19Parerea ta...

STOP CENZURA
18 Sep 2018

Referendumul pentru 300 parlamentari nu s-a pus in aplicare din cauza mafiei PSD-PNL. ROMANII CARE AU VOTAT PENTRU 300 PARLAMENTARI SI AU FOST UMILITI SA. BOICOTEZE. MASCARADA PE BANI PUBLICI DIN 6-7 OCTOMBRIE. TREBUI CA POPORUL ROMAN SUVERAN SA ARATE MAFIEI PSD-PNL CA NU POT FI MINTITI SI SFIDATI.
ANONIM
19 Sep 2018

CINE SIGILEAZA URMELE ? HA , HA
@ANONIME...
20 Sep 2018

Foaarte bună întrebare :))))) Probabil, ca la ALEGERI când, nici bine nu se închid urnele și se ARATĂ CÂȘTIGĂTORUL! Cum dracu să și nominalizezi câștigătorul, când nici nu s-au închis urnele, nici nu ai trecut la numărarea voturilor....iar fraierii care au stat ACOLO, îi umilești prin nopți ne-dormite să aștepte cu SACUL de voturi care va fi ars sau pe post hârtie de șters la cur! Pe CEI ?CARE CONTROLEAZĂ, VALIDEAZĂ, CINE DRACU ÎI CONTROLEAZĂ?! TOTU-I O MINCIUNĂ, UN MARE FÂÂÂSSSSSSS! Întrebarea e pusă, ca și cum țara este plină de homălăi care-s legiferați CA CUplu și la primărie, dar și la altar, iar familia tradițională aflată în minoritate, își cere drepturile! NU MAI CRED ÎN NICIO CLASĂ POLITICĂ DE KK-T! MI-E SILĂ DE GRUPUL INFRACȚIONAL ORGANIZAT CARE A ACȚIONAT 30 DE ANI, FĂRĂ NICIO OPRELIȘTE, NICI DIN PARTEA SERVICIILOR CARE-AU ȘTIUT DAR AU T Ă C U T, NICI DIN PARTEA JUSTIȚIEI CARE ÎN PRIVINȚA LOR, BRUSC E ANALFABETĂ FUNCȚIONAL SAU SCÂRBOS DE MILOASĂ! SYCTIRRRRRRRRRRRR!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Reflector Reacțiile generate de editorialul anterior, „Partidul BOR”, mă obligă să dezvolt subiectul. Cei care, asemeni mie, au prins „niște ani” înainte de 89, își aduc aminte, cu certitudine, de o emisiune de reportaje și anchete difuzate la TVR. Se numea „Reflector”. O titulatură inspirată, regăsită la „case mai mari”. Să scoți la lumină Adevărul
31 Ian 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray