2020-02-29 03:24

S-a lansat „APEL 112” – aplicația care transmite locația telefonului în timpul apelului de urgență. Vezi ce trebuie să faci după ce o instalezi pe mobil

 |  13:43
S-a lansat „APEL 112” – aplicația care transmite locația telefonului în timpul apelului de urgență. Vezi ce trebuie să faci după ce o instalezi pe mobil

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat recent aplicaţia pentru telefoane mobile „Apel 112", care permite transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul iniţierii apelului de urgenţă către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU), informează, joi, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Aplicaţia „Apel 112" permite transmiterea localizării apelanţilor la 112 atunci când apelul de urgenţă este generat din reţeaua proprie de telefonie mobilă, potrivit sursei. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea serviciilor de date şi a funcţiei de localizare a telefonului mobil. Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play sau App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Serviciul 112 este numărul unic european de urgenţă pentru alertarea Poliţiei, Ambulanţei, SMURD-ului, Pompierilor şi Jandarmilor şi poate fi apelat, în condiţiile în care există o urgenţă, chiar şi atunci când utilizatorul nu are semnal la telefonul mobil în reţeaua proprie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine