2020-08-04 23:42

S-a SCHIMBAT data livrării PENSIILOR. Vezi când primești exact BANII

 |  20:08
S-a SCHIMBAT data livrării PENSIILOR. Vezi când primești exact BANII

Conform deciziei Guvernului, toate pensiile românilor, începând din luna iulie 2018, vor fi livrate mai devreme. Astfel, toți pensionarii își vor primi banii până pe data de 15 ale lunii, indiferent dacă vorbim de pensii normale sau militare.

Conform unor surse Puterea.ro din Poșta Română, primii pensionari care vor primi banii pe data de 3 iulie sunt cei care primeau pensia pe data de 14 până acum. Urmează apoi, cronologic ceilalți pensionari, astfel încât chiar și cei care primeau pensia pe 27-28 ale lunii vor primi bani până pe data de 15 ale lunii.

Casa Naţională de Pensii anunţă că plăţile curente se vor realiza între 1 şi 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor, iar pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiţi la domiciliu) drepturile băneşti şi documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plăţile restante se vor efectua între 11 şi 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor, iar pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiţi la domiciliu) drepturile băneşti şi documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

“Folosim acest context pentru a preciza că, în cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare. Documentul de informare ( talonul mov) se transmite între 1 -15 ale lunii - la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, talonul se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective”, se arată într-un comunicat transmis de Casa Naţională de Pensii.

Punctul de pensie se va majora de la 1 iulie cu 10%, a anunțat joi premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea ședinței de guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28

In legatura cu acest articol...

Cu cât CRESC pensile de la 1 IULIE. Anunț de ULTIMĂ ORĂ al premierului

CCR a decis: Se schimbă vârsta de PENSIONARE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz