2020-04-07 22:23

Sacandal la Primăria Capitalei. USR nu a votat construirea parcului în Prelungirea Ghencea

 |  18:33
Sacandal la Primăria Capitalei. USR nu a votat construirea parcului în Prelungirea Ghencea

A fost din nou scandal la Primăria Bucureşti în şedinţa consilierilor generali. De această dată, aveau pe ordinea de zi bugetul pe anul 2020, dar au început să se certe chiar înainte ca banii Bucureştiului să fie împărţiţi.

Un motiv a fost proiectul ce viza un spaţiu verde din sectorul 6, Prelungirea Ghencea, în care aleşii USR spuneau că pot fi construite blocuri înalte.

În replica, Gabriela Firea i-a acuzat de ipocrizie. "Noi vorbim despre parcul care se va amenaja, dacă Guvernul ne va da terenul, în Prelungirea Ghencea. Spuneţi-le cetăţenilor din spate că nu vreţi proiectul. Fraze de genul «noi susţinem proiectul, dar votăm împotrivă», trei ani şi jumătate am mâncat teoriile astea" , a spus primarul.

Consilierii USR au rămas în vizorul Gabrielei Firea şi când a venit vorba despre vot. Edilul i-a acuzat că îşi scot cartele pentru a figura ca absenţi.

De cealaltă parte, USR-ista Ana Ciceală a şi-a căutat probe şi a pozat aparatul care monitorizează prezenţa şi votul.

"Eu sunt absolut convinsă că colegii noştri se înscriu la cuvânt, dumneavoastră îi vedeţi, nu le daţi cuvântul, complet nelegal. Este abuz în serviciu. V-am atras atenţia de nu ştiu câte ori", a spus Ana Ciceală.

Şi social democraţii din Consiliu au protestat şi s-au ridicat de pe scaune. Au revenit totuşi, speriaţi că bugetul nu va avea destule voturi.

Primăria Capitalei a aprobat azi bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. Consilierii USR şi cei ai PNL nu au votat.

 Protagoniștii scandalului legat de parc au fost si  viceprimarul Aurelian Bădulescu și consilierul general Tudor Ionescu.

Tudor Ionescu, consilier general: Eu înțeleg că unii sunt singuri de Valentine's Day, dar nu e o problemă asta. Dacă trebuie o cohortă de persoane să sară pentru că mi-am permis sa iau cuvântul, aștept, nu e niciun fel de problemă. O singură precizare, pe proiect. Terenul nu este al Ministerului Finanțelor, ci este al statului român.

"Îmi mențin propunerile anunțate în cadrul primei dezbateri asupra proiectului de buget pe anul 2020: suplimentarea bugetului de investiții cu 10 milioane de lei pentru construirea unui parc nou, în Prelungirea Ghencea, și dublarea burselor elevilor Sectorului 6", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 la dezbaterea privind creionarea bugetului Sector 6 pentru anul 2020.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Păi, băi, băiatule, statul român e Ministerul de Finanțe. Tu nu știi administrație? Băi, ***! Tu nu înțelegi? Te faci de râs! 

Schimbul de replici dintre cei doi a a avut loc pe tema construirii unui parc în cartierul Prelungirea Ghencea, pentru care consilierul Tudor Ionescu a vrut să depună un amendament. 

Intenția sa a provocat nemulțumirea viceprimarului Aurelian Bădulescu, acesta din urmă a răspuns cu o jignire. 

Nu este prima reacție de acest gen a viceprimarului. De-a lungul timpului, mai ales în ședințele consiliului general, Bădulescu s-a remarcat prin reacțiile sale și limbajul colorat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-14Parerea ta...

CIORDEALA
14 Feb 2020

Soseaua dintre prelungirea Ghencea si Timisoara pe o banda de mers . Blocuri si vile , pina un trotuar . Cine a aprobat sistematizarea si proiectul , sa raspunda . A vindut tot ce se mai gaseste
FLORIN BUNEA
16 Feb 2020

e timpul mafiotilor. nu isi revine aceasta tara curand.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine