2020-01-24 06:23

Șapte JUDEȚE intră sub atenționare Cod Galben de VISCOL

 |  15:12
Șapte JUDEȚE intră sub atenționare Cod Galben de VISCOL

Șapte judeţele se vor afla, începând de joi, ora 16.00, şi până vineri la prânz, sub Cod Galben de viscol şi ninsori care se vor lăsa cu depunerea unui strat consistent de zăpadă. Județele în cauză sunt Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de joi de la ora 16.00 şi până vineri, la ora 12.00, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, care vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte, favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

De asemenea, vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului şi în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50...60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri, vântul se va intensifica şi în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum şi în Dobrogea.

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben de viscol şi strat consistent de zăpadă, pentru intervalul joi, ora 22.00 - vineri, ora 12.00, pentru judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi

În judeţele menţionate, în cursul nopţii de joi spre vineri şi în dimineaţa zilei de vineri vor fi ninsori care vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray