2019-12-06 05:31

Şapte persoane din Argeş au murit din cauza gripei sezoniere

 |  09:20
Şapte persoane din Argeş au murit din cauza gripei sezoniere

DSP Argeş a anunţat, miercuri, că şapte persoane din judeţ au murit din cauza gripei sezoniere, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute.

Sursa citată a precizat, într-un comunicat de presă, că la nivelul judeţului au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti 16 cazuri de gripă sezonieră, din care şapte persoane au murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Persoanele decedate nu au fost vaccinate antigripal şi au prezentat şi alte afecţiuni medicale cronice.

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea transmiterii afecţiunilor respiratorii şi gripei. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. Respectarea unui regim de viaţă sănătos, o alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru menţinerea unui corp sănătos”, a precizat DSP Argeş.

Sursa citată recomandă persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice, cardiace şi respiratorii, să se adreseze imediat medicilor de familie în cazul apariţiei primelor semne de agravare a afecţiunilor cronice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray