2020-08-14 18:09

Şase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României

 |  17:36
Şase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României

Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii - o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz - la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 - 21 octombrie, la Bishkek - Cholpon-Ata (Kîrghizstan), şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz