2019-10-14 09:30

SCANDAL în Piaţa Victoriei. Câțiva protestatari încearcă să împiedice instalarea TÂRGULUI de Crăciun

 |  10:07
SCANDAL în Piaţa Victoriei. Câțiva protestatari încearcă să împiedice instalarea TÂRGULUI de Crăciun

O dispută a izbucnit sâmbătă între câţiva protestatari aflaţi în Piaţa Victoriei şi angajaţii Primăriei Capitalei veniţi pentru a pregăti instalarea târgului organizat de municipalitate.

Lucrătorii au fost întâmpinaţi de câteva persoane cu steaguri tricolore şi cu portavoci, care scandau "Nu cedam Piaţa Victoriei!", "Firea, nu uita, piaţa asta nu-i a ta!" şi "Vrem spitale, nu târguri penale!".

Aceleaşi scandări au putut fi auzite şi cu la protestul desfăşurat cu o seară în urmă, la care au participat aproximativ 1.500 de persoane.

Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că Târgul de Sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 - 17 decembrie, în Piaţa Victoriei. PMB a anunţat că în cadrul acestui eveniment vor cânta artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia, potrivit News.ro.

Primarul Gabriela Firea a explicat, miercuri, decizia de a organiza un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul tradiţional de întâlnire a celor care protestează faţă de legile justiţiei şi cer demisia Guvernului, afirmând că ”accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină”. Firea a respins acuzaţiile potrivit cărora ar încerca să blocheze manifestaţiile şi, făcând apel la spiritul Crăciunului, a îndemnat la bucurie în ”luna darurilor, prieteniei, bunăvoinţei, solidarităţii şi altruismului”.

Imediat după apariţia informaţiei privind organizarea unui târg în Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!". "Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată", au anunţat cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Premierul Mihai Tudose a declarat că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste. Gabriela Firea spune că nu vrea să comenteze afirmaţiile premierului, preferând să îşi canalizeze "gândul şi energia" către cinstirea eroilor şi identitatea naţională, în contextul zilei de 1 Decembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-02Parerea ta...

HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
02 Dec 2017

unde sunt minerii lui Oprea izmenarul sa dea foc la autobuzele lui Diamandescu....TOVARASU PRESEDINTE ILiESCU AM EXECUTAT ORDINUL DAM FOC LA TOATE AUTOBUZELE...........si dupa aia cheama "minerii" sa faca ordine si sa puna panselute...."democratia originala"
CUCUVEAUA NEBUNII USR UL
02 Dec 2017

vrem sa vina minerii sa le rupa ciolanele la bautorii de pipi care fac demonstratii neautorizate Altfel nu se mai poate cu drogatii
@CUCUVEAUA...
02 Dec 2017

nu stiu daca vorbesti serios sau nu- nu sunt cu psd-ul nici cu nazistul nici cu itzicul orban nici cu pitzgaiatul nicusor dan nici cu chioru - totz sunt la fel dar ar fi bine sa vina cineva antrenat la lupte sa le rupa ciolanele aurolacilor astora pentru ca aceasta sarbatoare si ce urma sa fie in piata ne mai inveselea putin viata asta cenusie Si cum nu suntem toti atei am vrea o pauza de la ragetele lor
UN ROMAN CARE VA PLECA
02 Dec 2017

# REZIST - Soros va conduice. Continuati si nu ne lasati sa ne facem sarbatorile de CRACIUN. Sunteti crestini sau ba....CRACIUNUL SE FACE IN LINISTE SI IN IUBIRE DE DUMENZEU...VOI IUBITI DOAR PE SOROS CUMVA? I NU IUBITI DRAGOSTEA DE CEL DE SUS ...PACAT ...CONTINUATI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray