2019-10-21 13:38

SCANDAL pe banii orașelor. Primarii amenință cu PROTESTE în fața Guvernului

 |  20:13
SCANDAL pe banii orașelor. Primarii amenință cu PROTESTE în fața Guvernului

Conflictul dintre primari şi Guvern a ajuns la nivelul ameninţărilor: dacă administraţiile locale nu primesc suma pe care o consideră corectă, din bugetul statului, atunci edilii vor protesta la Palatul Victoria.

Mesajul a fost trimis în această seară, după o întâlnire cu ministrul Finanţelor.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad: „Am convocat ca mâine să fim la 12 la Asociaţia Municipiilor. Vom chema şi alţi primari. Dacă puctul nostru de vedere nu va fi aprobat, ne vom deplasa în faţa guvernului ca protest în numele cetăţenilor, pentru că reprezentăm cetăţenii din România şi banii nu se iau de la primărie, ci de la oameni care doresc dezbatere. E regretabil că discutăm două ore şi jumătate şi reprezentanţii guvernului ne-au adus acuzaţii care nu-şi au sensul să spui de ce ai excedent bugetar, de ce ai mai mult decât celălalt”.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 din Bucureşti: „Le-am spus punctul nostru de vedere, că noi considerăm că în UE minimul pe administraţia locală e 30%. Considerăm că şi în România trebuie să fie măcar în zona de minim, adică o treime din buget. Au fost mai multe discuţii în această seară, a fost o tendinţă de a discuta despre cote şi cum se împart, dar considerăm că e o discuţie depăşită, cât timp cotele înseamnă mai puţin de 10% din buget”.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: „Am promis că mâine să ieşim cu varianta finală pe care sperăm noi să o agreeze cea mai mare parte dintre cei care au fost prezenţi astăzi la şedinţă. Au fost mai multe propuneri referitiare la impozitul pe venit care rămâne la nivel local de 100% între consilii judeţene, municipii, oraşe şi comune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-29Parerea ta...

MAFIA
30 Ian 2019

nu aveti destui bani de furat paraziti ordinari.ati marit taxele locale caldura nu faceti nimic in orase .ati marit salariile in primarii paraziti ordinari.acum apare si tiganul bolnav psihic georgescu de la bnr cu aberatii fiscale.tigane la munca ba uratule .tu isarescu si gasca ati furat romanii si bateti campii.jeguri umane.nu mai scapa lumea de voi.
MIKIM
30 Ian 2019

Nu sunt bani de panselute, de borduri, bancute colorate, salarii nesimtite, etc. Renuntati la politica scarnaviilor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray