2020-07-10 10:40

SCANDALOS. O turistă a luat suvenir de pe Transfăgărășan o tufă uriașă de bujori de munte, specie protejată / REACȚIA Salvamont

 |  18:40
SCANDALOS. O turistă a luat suvenir de pe Transfăgărășan o tufă uriașă de bujori de munte, specie protejată / REACȚIA Salvamont

Imaginile cu o turistă ținând în mână un buchet uriaș de bujori de munte( Rhododendron), specie protejată, a declanșat furie pe internet. Reacția Salvamomt Argeș.

”Reamintim trogloditilor ca bujorul de munte e specie protejata si se iau amenzi grase la buget. In plus, NU se poate rasadi.

Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat...

In ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoala nimic, in plus, planta fiind hepato-toxica.”

Fapta revoltătore s-a produs pe Transfăgărășan la aproximativ 2.000 de metri altitudine.

Bujorul de munte este una din cele mai rare plante ale munților. Originar din zonă Balcanilor, în România se întâlnește în zonă Carpaților, la altitudini înalte, în tufe dese cu înălțimea de 20 -25 cm.

Bujorul de munte mai este numit și smârdar, cocozar sau a€˜smardara și face parte din genul botanic Rhododendron, gen extrem de variat ce cuprinde diferite specii care cresc doar la altitudine înaltă și se extind din Himalaia, Caucaz, Carpați până în Munții Alpi și Pirinei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-29Parerea ta...

DON
30 Iun 2020

O fi vreo ,botanista,,, care a citit ca planta respectiva,o fi buna impotriva coronavirusului !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz