2020-07-15 16:17

Scandalul blocului de lângă benzinărie. ISU anulează avizul, construcția continuă

 |  21:01
Scandalul blocului de lângă benzinărie. ISU anulează avizul, construcția continuă

P24

După mai multe mitinguri de protest, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a anulat avizul pentru blocul cu 10 etaje construit la câţiva metri de o benzinărie, care deţine o butelie GPL. Cu toate acestea, construcţia continuă, iar oamenii din Prelungirea Ghencea forţează autorităţile să respecte legea.

Iniţiativa Prelungirea Ghencea anunţă că, în urma protestelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a anulat avizul de securitate necesar pentru construirea clădirii din Prelungirea Ghencea 38-40 în apropierea unei benzinării. Potrivit cetăţenilor, avizul a fost dat viitoarei clădiri fără ca autorităţile să fie informate de existenţa benzinăriei. Oamenii au informat Primăria Sectorului 6, cea care a emis autorizaţia de construcţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi pe beneficiarul clădirii de retragerea avizului de securitate. De asemenea, unul din membrii grupului Iniţiativa Prelungirea Ghencea a trimis o informare prefectului Capitalei, care poate cere oprirea lucrărilor până la reintrarea în legalitate. Numai că prefectul Paul Nicolae Petrovan are o altă opţiune. El susţine că ar fi mai puţin costisitor şi mai normal să fie mutată benzinăria. În urmă cu 6 zile, mai multe asociaţii cetăţeneşti s-au solidarizat cu Iniţiativa Prelungirea Ghencea la protestul faţă de refuzul autorităţilor de a constata pe teren adevărul. Potrivit declaraţiilor oamenilor, pe hârtii benzinăria nu există.

Combaterea lenei din primării

„Credem că actele în baza cărora s-a obţinut autorizaţia sunt false! Nu mai spun că la ISU trebuie să depui descrierea completă a documentaţiilor, inclusiv un ortofotoplan cu fotografia din satelit în care se vede foarte clar totul, este în standard să faci asta! Este imposibil să nu apără benzinăria în acte şi să judeci doar după hârtiile pe care ţi le-a dat constructorul. Dezvoltatorul ne-a declarat că dumnealui nu a ştiut care e legislaţia şi e vina firmei care a făcut proiectarea. S-a ajuns de la prefectură, primărie, ISC, ISU la firma de proiectare! Mai au puţin şi ajung să paseze responsabilitatea la femeia de serviciu”, a comentat protestatarul Florin Rugină.

“Ne-am săturat ca şefii din autorităţi să-şi tot paseze responsabilitatea de la unii la alţii. Azi e rândul domnului inspector regional şef Andrei Mihai Arghir de la Inspectoratul Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov să răspundă. De ce nu opriţi lucrările la un imobil căruia i s-a revocat avizul ISU? Vă asumaţi răspunderea pentru ca aceste lucrări să continue în Prelungirea Ghencea 38-40, sect.6? Dragi vecini, hai să trimitem cu toţii aceste poze pe email la bucuresti-ilfov@isc-web.ro.

Mâine, urmează şi alte autorităţi”, a comentat un membru al grupului pe pagina de facebook.

Cosmin Ionescu, comentează pe pagina de socializare a grupului: “Acum este momentul să ridicați dreptul de semnătură al arhitectului șef de la Sectorul 6 printr-o adresă către comisia de disciplină de la Ordinul Arhitecților. Este foarte clar că dumnealui nu își face meseria cum trebuie. În momentul în care Ordinul Arhitecților București îi ridică dreptul de semnătură (dacă este activ în cadrul ordinului), acesta nu cred că mai poate fi arhitect șef la sector. Și în felul acesta se mai câștigă o bătălie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-20

Documente:

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz