2020-07-08 18:42

SCANDALUL TERMOFICĂRII. Severinenii îngheață în case! Două școli și mii de apartamente nu au căldură. Primăria se declară incapabilă să rezolve problema

 |  12:23
SCANDALUL TERMOFICĂRII. Severinenii îngheață în case! Două școli și mii de apartamente nu au căldură. Primăria se declară incapabilă să rezolve problema

Avertismentul lansat de PUTEREA, prin seria de articole în care a tratat pe larg scandalul termoficării din Drobeta Turnu Severin, se dovedește zilele acestea a fi mai mult decât îndreptățit. În ciuda raportărilor triumfaliste ale primarului Marius Screciu, care anunța cu emfază reluarea furnizării agentului termic de la 1 noiembrie, la nici o săptămână de zile de la anunț situația în oraș este dramatică.

Potrivit Știrilor TVR - stiri.tv.ro - două școli și mii de apartamente din Turnu Severin sunt în frig, din cauza unor avarii grave care nu pot fi deocamdată detectate. Rețeaua de termoficare a orașului, ale cărei conducte au o vechime de peste 30 de ani, este la pământ. Școlile Dumitru Totir și Theodor Costescu nu au primit căldură, deși în oraș s-a furnizat agent termic de la 1 noiembrie, informează TVR.

Primarul Marius Screciu spune că rețeaua de conducte este veche și foarte uzată. Autoritățile locale nu au bani să cumpere păcură pentru a furniza agent termic pe perioada iernii, iar singurul lor sprijin ar fi un ajutor financiar de la Guvern, mai transmite TVR.

Acestea sunt punct cu punct și lucrurile pe care PUTEREA le-a subliniat în mai multe articole de presă, inclusiv informația că Primăria Severin a cerut deja Guvernului Tudose un ajutor de urgență de 23,5 milioane de lei.

 

Soluția centralei private, ignorată de Primărie

De ce s-a ajuns aici? Pentru că Primăria Severin, chiar și după experiența tristă de iarna trecută, persistă în eroare și continuă să arunce banii cetățenilor în gaura neagră de la Halânga, locul aflat la nu mai puțin de 7 kilometri de oraș unde se află Romag Termo, centrala uzată moral a falimentarei RAAN. Asta în timp ce un investitor privat, Alfa Ground Solutions (AGS), a finalizat o centrală termică modernă și eficientă, situată chiar în oraș, dar care stă nefolosită.

Oferta făcută de AGS Primăriei Severin, de închiriere a capacităților de producție la un preț substanțial mai mic decât cel plătit pentru repornirea cazanelor Romag Termo, a fost însă refuzată scurt de autoritățile locale, deși ar fi fost varianta cea mai eficientă, care reducea la minimum și pierderile din rețea.

Motivul: cele două părți au litigii în justiție! În consecință, în loc să încerce ajungerea la un compromis, în beneficiul zecilor de mii de severineni care îngheață în case, Primăria Severin continuă să aplice o strategie falimentară.

Care sunt interesele din spatele acestor decizii și de ce o investiție nouă este ținută neutilizată în timp ce se aruncă bani cu nemiluita într-o capacitate falimentară, care nici măcar nu are aviz de mediu, nu este greu de intuit. Cert este că severinenii, confruntați cu realitatea din propriile apartamente, încep și ei să nu mai înghită minciunile servite de autorități.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-11-09

GALERIE MEDIA

http://media.tvrnews.ro/video_local/201711/scoala-untitled-project-1-export-pentru-site-16x9-61098200_61098200.mp4
severinParerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz