2019-07-19 03:12

Schimbare RADICALĂ pe piaţa RCA. Unde se constată acum PAGUBA

 |  15:19
Schimbare RADICALĂ pe piaţa RCA. Unde se constată acum PAGUBA

Schimbare radicală pe piaţa RCA. Firmele de asigurare sunt obligate să efectueze constatarea daunelor, în cazul unui accident rutier, acolo unde vrea păgubitul, nu ca acum la centrele de constatare a daunelor a firmelor respective. Mai mult decât atât, maşina poate fi reparată în orice service doreşte păgubitul. Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

"Începând de astăzi, asigurătorii RCA sunt obligaţi să efectueze constatarea daunelor în locul indicat de către pagubit şi nu doar în centrele lor de constatare a daunelor", a scris preşedintele Asociaţiei Service-urilor, Cristian Muntean, pe pagina sa de Facebook.

"Practic, dacă ai avut maşina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu maşina direct în service-ul auto unde inţentionezi să o repari, iar asigurătorul este obligat să vina în service-ul auto (ales de către tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) şi să îţi efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România!Dispare în sfârşit, conceptul de punct de constatare a daunelor. Felicitari departmentului de protecţie a consumatorului din ASF!", a mai mai scris Muntean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-11Parerea ta...

FLAVIUS TOPALA
10 Feb 2017

Felicitari Cristian Muntean, un pas mare spre normalitate.
ROTAR SORIN
10 Feb 2017

Conform legii in vigoare in momentul acesta, societatile de asigurare sunt obligate sa asigure constatarea daunelor in termen de maxim 5 zile lucratoare. Dar foarte putina lume cunoaste acest lucru si din pacate nu se respecta acest termen.
PAVELESCU STEFAN
10 Feb 2017

Nemaipomenit nu ne mai chinuim pa drumuri felicitari dar cat va dura legea.......nu se stie.
NECULAI
11 Feb 2017

Și dacă se întâmplă nenorocirea în străinătate cum se procedează în cazul acesta?
ADRIAN06_4
11 Feb 2017

Este o noua justificare pentru cresterea preturilor la RCA. Bucuria nu va tine mult.
ADRIAN
11 Feb 2017

Cu totii v-ati entuziasmat la auzul acestei vesti ...care vorba ceea, functiona si pana acum dar va bucurati absolut degeaba. Pana acum eu faceam constatarea la sediu si tot azi ...in maxim doua ore bagam masina la reparat in orice service,caruia ii prezentam constatarea facuta. Iar in maxim inca o ora...doua se trecea si la treaba dupa procurarea pieselor. In doua...trei zile ieseam cu masina din service reparata. Ia sa vedeti acum ce surpriza o sa aveti domnilor cand unii veti avea ,, norocul '' ca dupa aceste 2 - 3 zile abia sa se faca constatarea, fara de care service-ul nici nu atinge masina ,daramite sa se apuce de reparat. Societatile au foarte putini inspectori si in nici un caz nu vor mai angaja.Dar probabil ca va fi intr-adevar mai bine celor cu portofelul gros ...pentru ca , se va naste o piata noua atunci : piata celor care ofera mai mult pentru scurtarea timpului constatarii daunei. Asa ca...,, Alta intrebare ! "
CRISTI
11 Feb 2017

Posibil .dar dupa ce se licentiaza inspectorii de daune de catre asf (30 jun 2017) si treb vazut ce se intampla cu firmele de claim . Atata timp cat inspectorii sunt platiti de firmele de asigurari si nu de asf dintr un fond special si insp sa functioneze ca un pfa sau ii unde sa si poata primi banii pentru fiecare dosar rca deschis nu se va intampla nimic
BOGDAN
11 Feb 2017

Nici vorba,se vor alinia rapid,cu ASF-ul nu te joci,altfel..se vor elimina rapid si cu mana lor de pe piata !!!
COMAN ION
11 Feb 2017

OK. Sa vedem ......
SERGIU
12 Feb 2017

In acest caz ma intreb ....cine este asf.....cum este constituit...si cine il plăteste.. ..clar....tot in acest mod se vor trata si clientii...atat timp cat add este platit si constituit din fondurile soc. De asigurare sa stati linistiti ca multe dintre prin dv aparute in trafic nu se vor rezolva.. ..cu stimă un conducător auto
STEFAN
13 Feb 2017

Din pacate e greu de pus in aplicare la modul concret si rapid. pe lista constatatorilor de daune Euroins de ex, sunt liste de asteptare de pana la o luna.Vreau sa imi spuna si mie seful ASF cum se vor deplasa acei constatatori la serviceul ales de mine daca eu astept dupa ei 1 luna de zile?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray