2019-10-14 11:45

Schimbări de ultimă oră la vârsta de PENSIONARE

 |  19:09
Schimbări de ultimă oră la vârsta de PENSIONARE

Au fost deja anunțate noi schimbări în legătură cu limita de vârstă pentru pensionare. Modificările vizează femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani.

De asemenea, începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare.

De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani. Conform aceluiaşi algoritm, o femeie care a născut şi crescut cinci copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, dacă a realizat stagiul minim de cotizare.

Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare.

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-04Parerea ta...

PUTORILE DIN PARLAMENT,
04 Noi 2018

ÎNCĂ se mai cred pe vremea împușcatului! Cine mai face 3 copii pe praful ăsta? Au încurajat/încurajează prin politici facerea/nașterea/creșterea de copii? Sigur că alea cu fuste multe și cu minte puțină, dar vicleană vor turna ”fără număr”, NU și românii care nu pot face/crește copii în orice fel de situație și-n orice condiție....putorile DE LA VÂRF știu, d-aia nici nu-i interesează! O femeie, după 30 de ani muncă, ar trebui să iasă la pensie, iar un bărbat - după 40 de ani de muncă!
COLIVA
04 Noi 2018

De ce a crescut varsta de pensionare la 65/63 de ani ? Unde este ARGUMENTAREA unei astfel de masuri ? Sa nu uit : au crescut si stagiile de cotizare !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray