2019-10-23 15:47

SCHIMBĂRI pentru ȘOFERI de la 20 mai. Anunțul Poliției Române: ”Nu o să vă mai luați mașina decât...”

 |  21:23
SCHIMBĂRI pentru ȘOFERI de la 20 mai. Anunțul Poliției Române: ”Nu o să vă mai luați mașina decât...”

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este expirată.

„Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizeaza MAI. „Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR... deci, mult mai complicat!”, avertizează MAI într-o postare pe contul oficial de Facebook. ”Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare”, potrivit MAI. Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.Modificările survin ca urmare a intrării în vigoare pe 20 mai 2018 a Ordonanței Guvernului privind suspendarea înmatriculării vehiculelor (OG 14 din 18 august 2017) care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispozițiile Directivei 2014/46/UE  privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-13Parerea ta...

RADU
13 Apr 2018

amenda si gata.nu au nici un drept sa ia un bun al tau .vom lua si noi placutele si volanul masinii politistilor paraziti.hoti la drumul mare asta sunt.veti avea mari probleme.trebuie anulata asemenea aberatie.
PSD
13 Apr 2018

politia romana hotii la drumul mare.nu meritati nici bani de paine.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray