2020-02-26 19:39

Şcoala de acasă. Preţurile meditaţiilor cresc din această toamnă cu peste 25%

 |  17:15
Şcoala de acasă. Preţurile meditaţiilor cresc din această toamnă cu peste 25%

Piaţameditaţiilor se dezvoltă în această toamnă, iar preţurile vor fi mai mari cu25% faţă de cele operate pe parcursul anului şcolar trecut. În topul celor maiscumpe şi căutate meditaţii se află cele de la limbile străine, urmate apoi depregătirea particulară de la română. Faţă de anul trecut, a crescut uşorinteresul pentru matematică şi biologie. Părinţii au păreri împărţite, însă ceimai mulţi dintre ei nu sunt dispuşi să renunţe la meditaţii.

Pe fondul crizei economice şi în special alreducerii veniturilor salariale la profesori, în noul an şcolar, taxelepercepute pentru pregătirile în particular vor creşte cu peste 25% mai mult faţăde începutul anului şcolar trecut. Astfel, dacă media unei taxe pentru o şedinţăde două ore, de pregătire la o limbă străină a unui elev din clasele V-VIII, afost anul trecut de 50 lei, din toamna asta costul va fi stabilit între minimum65 de lei şi maximum 100 de lei, în funcţie de calitatea didactică aprofesorului. La pregătirea particulară pentru Bac, în special la disciplinaRomână, preţul minim de pe piaţa bucureşteană va fi de 75 lei pentru o şedinţăde două ore, dacă meditatorul este profesor de liceu. Acelaşi cost va fiaplicat şi pentru disciplinele matematică, chimie sau biologie, însă aici sumapoate creşte dacă tânărul doreşte să-şi continue studiile superioare la ofacultate la care se susţine examen de admitere, precum Medicină. ”Barometrulcosturilor se va simţi din plin de la sfârşitul lunii octombrie. Până atunci,părinţii nu se vor arunca să-şi dea copiii la meditaţii, stau încă în aşteptareca să vadă cum evoluează elevul la şcoală şi după aceea vor începe să se agite.Mulţi dintre ei vor continua pregătirea particulară cu profesorii de anultrecut, indiferent de felul cum le-au apreciat, mai bine sau mai rău, prestaţia.Asta, în ideea că, odată ce le-a intrat în casă, meditatorii nu vor aveacurajul să mărească onorariul pentru o şedinţă de două ore. Am îndoieli că seva întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Sergiu Gârleşteanu, profesor de sport şi directoradjunct la Şcoala nr. 197 din Bucureşti.

Limbapopulaţiei de pe Rin, la mare căutare

În topul celor mai căutate discipline pentruo meditaţie particulară, şi de la care părinţii nu concep să facă rabat, rămânîn continuare limbile străine, în special germana şi engleza. Interesul părinţilorfaţă de limba populaţiei de pe Rin a atins aceleaşi cote ca şi interesul pentruengleză (după barometrul cererilor de pe piaţa meditaţiilor), deoarece Germaniae ţara care continuă să ofere locuri de muncă pentru străini, dar impuneobligativitatea cunoaşterii limbii germane. Franceza şi spaniola rămân la felde neatractive şi anul acesta. În schimb, interesul pentru matematică a crescutuşor faţă de perioada precedentă, deoarece cererea pentru disciplinele reale,în special informatica, este tot mai mare. ”Nu pot renunţa la meditaţii,indiferent cât de greu mi-ar fi. Am fetiţa în clasa a VI-a şi face engleza dinclasa a treia. Până în semestrul al doilea din anul şcolar trecut, nu i-am luatmeditator la această limbă, însă am constatat că după trei ani de studiu la şcoală,nu ştia nimic. Într-o clasă cu 30 de elevi nu poţi învăţa temeinic o limbăstrăină. De asemenea, la Română, am observat că în clasa a V-a nu au terminatmateria din programă, în special elementele de gramatică. Sunt convinsă că dintoamnă, profesorul de specialitate va lua în calcul faptul că elevii cunoscadverbul şi unele funcţii sintactice, deşi ei nu auziseră de ele până acum. Deaceea am fost obligată să iau meditator şi la română”, ne-a mărturisit DanaHera, mama unei fetiţe, elevă la o şcoală din sectorul 4 al Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine