2020-08-07 21:41

Şcolile au fost închise în opt judeţe. Ţara, sub troiene

 |  20:24
Şcolile au fost închise în opt judeţe. Ţara, sub troiene

Prima ninsoare mai zdravănă din iarna 2012-2013 a paralizat mai mult de jumătate din ţară, sudul şi estul ţării fiind sub zăpadă. Sute de oameni au rămas blocaţi în troiene, astfel că a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru a ajuta populaţia să iasă din nămeţi. Cei mai bucuroşi au fost copiii, pentru că multe din şcoli şi-au suspendat cursurile.

Ministerul Educaţiei a anunţat că şcolile din opt judeţe sunt afectate de vremea rea. “În total, în cele opt judeţe, 1.143 unităţi de învăţământ şi-au suspendat activitatea instructiv-educativă joi, numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile fiind de 144.775”, se arată într-un comunicat al ministerului. Cele mai multe şcoli închise se află în judeţele Botoşani (538 de unităţi) şi Dolj (490  de unităţi).

Cea mai mare problemă s-a înregistrat în judeţul Botoşani, unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetişti au fost cazaţi în regim de urgenţă în noaptea de 12 spre 13 decembrie în sediul Poliţiei de Frontieră Româneşti, AGROMEC Dragalina şi în şcolile din Ştefăneşti şi Dumbrăviţa.

Drumuri blocate

Compania de Drumuri anunţa, joi dimineaţă, că circulaţia era blocată pe opt drumuri naţionale, iar pe alte nouă se circula cu restricţii de tonaj. Drumurile blocate se află în judeţele Teleorman şi Botoşani, iar cele cu restricţii sunt în judeţele Neamţ, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Olt şi Dolj. Pe alte şase drumuri, circulaţia autovehiculelor se desfăşura cu dificultate (în judeţele Giurgiu, Mehedinţi, Caraş Severin, Călăraşi, Iaşişi Botoşani).

În sudul ţării, în Teleorman, s-au înregistrat cele mai multe persoane blocate în troiene, în ultimul interval de timp. Pompierii militari au trebuit să intervină să scoată din zăpadă inclusiv nou născuţi. Câteva alte zeci de persoane rămase înzăpezite tot în Teleorman au fost scoase din nămeţi de pompierii militari, cinci dintre acestea, printre care un copil de şase ani, trebuind să fie spitalizate.

Partea proastă este că se anunţă geruri mari până la sfârşitul săptămânii. Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că vremea va fi geroasă cu temperaturi de până la -26 de grade în estul Transilvaniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz