2020-07-03 23:34

Scuarurile din mijlocul intersecțiilor, adevărate oaze urbane în Sectorul 4

 |  10:11
Scuarurile din mijlocul intersecțiilor, adevărate oaze urbane în Sectorul 4

Bucureștiul are multe parcuri frumos amenajate și bine întreținute, însă există în permanență nevoia de a recupera din „jungla” de beton fiecare spațiu urban disponibil, și de a-l transforma într-o oază verde. Traficul aglomerat și agitația cotidiană impun apariția acestor zone verzi de relaxare, oriunde este posibil.

Scuarurile din mijlocul intersecțiilor, adevărate oaze urbane în Sectorul 4
zoom

Poate nicăieri în Capitală nu este mai evidentă această transformare decât în Sectorul 4, unde Primăria a pus în aplicare un program amplu de investiții în amenajarea sau reamenajarea unor spații urbane, care sunt astfel recuperate spre beneficiul locuitorilor din sector și nu numai.

Un exemplu în acest sens este proiectul de amenajare a scuarului central din zona străzii Ion Iriceanu - „intersecția de la Iriceanu”, cum îi mai spun bucureștenii -, realizat de SC ADP4 SA, societate condusă de directorul general Marian Goleac.

Scuarurile din mijlocul intersecțiilor, adevărate oaze urbane în Sectorul 4
zoom

Locul a fost complet transformat, devenind o mică bijuterie peisagistică în mijlocul unei intersecții aglomerate.

Jardinierele de diverse forme și dimensiuni, cu plante, rulourile de gazon montate pe sute de metri pătrați, iluminatul realizat cu proiectoare decorative RGB, precum și cele patru fântâni arteziene cu jeturi spumante, au schimbat complet fața locului, locuitorii din sector putându-se acum bucura de spațiu verde și relaxare chiar și în plină aglomerație urbană.    


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

SORIN
25 Mar 2019

Nu vi se pare ca articolul e un fel de oda pentru Primaria Sector 4 si maretele ei realizari de a darama ce au construit altii doar pentru construi conform cu viziunile noului primar? De ce nu scrieti si despre parcurile transformate in parcari sau despre lucrarile de pe Bd.Brancoveanu care nu erau necesare intrucat bulevardul fusese modernizat in urma cu vreo 3-4 ani ? De ce nu scrieti depre gaurile din asfalt de pe strazile secundare care stau neacoperite de ani de zile sau despre obligarea comeciantilor de a-si face scarile de intrare in magazin din borduri vandute de primarie? Astea nu le observati?
MANDARINA
26 Mar 2019

Pentru boala cu schimbatul bordurilor, vajnicii procurori nu se sesizeaza ?
TACHE
27 Mar 2019

Decat sa schimbe bordurile care erau in stare perfecta, mai bine reabilita blocurile. La capitolul asta, sectorul 4 este codas. Dar probabil din borduri iese spaga, de la reabilitari nu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz